Ние Правим Добро

Скъпи родители, невероятни баби и дядовци,
Българската държава я няма. Нея никога не я е имало, особено  когато става въпрос за помощ.

Но ние можем да помогнем. И нека го направим с благодарност и любов.

Рая и нейнте родители

Рая и нейните родители

До Филка Ананиева
Директор на Български училища „Звънче“
И до всички деца и родители – хора с големи сърца!
Благодарствено писмо

Скъпи деца, учители, родители и дарители- това е Рая. Тя е само на 4 години и е със заболяване детска церебрална парализа. Рая не ходи, но е много умно, словоохотливо и будно дете, което най-много обича да играе с връстниците си. Тя посещава масова детска градина, участва активно в учебния процес. Разбира, че е различна, но ние като нейни родители сме се опитала да и обясним , че в това няма нищо лошо. Децата в нейната детска градина и помагат, там тя се придвижва със специална проходилка. По света има различни деца, едни не чуват, други не виждат, трети не ходят, но всяко дете е уникално за себе си. Рая всеки ден прави рехабилитация за да успее да направи първите си крачки. Има потенциал и лекарите дават надежда, че тя ще ходи. Днес, неочаквано за нас, с г- жа Ананиева се чухме и разбрахме, че Рая ще получи така мечтаното колело. Благодарим Ви от сърце и вярвам, че доброто се връща! С всяка надежда и жест, която дарявате на дете в нужда, Вие израствате духовно! Благодарим от сърце!
Изпращаме ви снимка с колелото, което пристигна при Рая!

Рая Колева

Рая Колева

Поздрави: сем. Колеви

Деан Юруков

Деан Юруков

Малкият Деан Юруков, който е едва на 9 години, страда от рядкото заболяване артрогрипоза. Благодарение българската общност в Лондон, той за втори път получава невероятен подарък. Средствата за новото колело са събрани на Деня на Българската Традиция и Култура, проведен на 04.06.2016 г. в Сатън, Лондон. Сумата, от двете дарителски кутии в деня на събитието, се оказа достатъчна, за да може малчугана вече да кара нов велосипед-триколка, направен според неговите потребности.  Майката на момчето, Цветелина Юрукова, разказва, че синът й е получило първият си ортопедичен велосипед през 2012 г., който обаче му станал твърде малък.  „Върнахме го на човека, който го бе произвел, за да може да го дари на други хора. Но не можахме да съберем сумата от над 1000 лв. за нов. Искам за изкажа специална благодарност на главния инициатор за събирането на средствата - Филка Ананиева, директор на българското училище „Звънче” в Лондон. Когато взехме първото колело през 2012 г., Деан не можеше да ходи. Първо започна да кара колело и чак след това проходи. Голяма част от неговото прохождане се дължи и на велосипеда”, разказа жената.

http://www.marica.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-news707383.html

Дарение - Ортопедично колело за Рали

1-Ралица

 

Думи от сърце от майката на Рали:

"Казвам се Мария и съм майка на едно прекрасно момиченце Ралица. Живеем в с. Белащица намира се на 5 км. от гр. Пловдив .
Ралица е на 11 годинки в 4-ти клас . Диагноза Детска Церебрална Парализа .
Не може да ходи самостоятелно , и не говори. В продължение на 10 години правим ежедневна рехабилитация в Медицински център Интермед Прима.

Има сестра по голяма на 15 години.
Рали е много добро и послушно дете , нея я радват елементарни неща, има си едно приятелче кученце казва се Каспър. За нея кучета , котки и други животинки бяха нещо много страшно, но свикна с Каспър и това е най-голямата й радост сега. Като го види много е щастлива.

Обича разходките, знаете в секата как е - всяко дете е на колело, гледа ги - иска да се качи, сега с вашия подарък... ще е много щастлива, че и тя ще има колело и ще кара наравно с децата.

Рали обича морето и водата, а за себе си, какво да кажа, щастлива съм, че я имам. Тя е едно ангелче. Бог ми я е изпратил, защото е знаел, че ще се грижим с любов за нея. Двете сме неразделни, не можем една без друга, обичам я с цялото си сърце.

Има моменти, когато се замисля за бъдещето и ми става тъжно, Но така е...

Грижовен татко, любяща майка и две прекрасни деца - това е нашето семейство. Обичаме се!

Таткото работи в една фирма за опаковачни материали , аз й бях личен асистент до днес. Програмата приключи днес на 29. Сега на бюрото по труда докато излезне нова приграма. 24 часа сме заедно с нея вече в продължение на 11 години, ходим на училище - двете.

Тук в България за нашите дечица с увреждане всички уреди - колелета колички - са много скъпи

Чесно казано, ако не бяхте вие едва ли щяхме да й купим колело. Гледахме  ги -  на снимки и си викахме - как може така да се възползват от нас. А сега - много сме щастливи
Искам да благодарите на вашите дечица.
А Рали, за нея това е една рехабилитация, карането на колело ще й помогне много

Благодарим ви с цялото си сърце. Господ да ви пази живи и здрави"

Дарение - Ортопедично колело за Любчо

Тази година, благодарение на събраните средства от нашата благотворителна кампания "НИЕ ПРАВИМ ДОБРО", триколка дарихме на Люби,  едно много смело и невероятно малко момченце от Тетевен.

Ето и писмото от благодарните родители:

" Благодарение на нашите нови приятели от българското училище "Звънче"в Лондон и госпожа Филка Ананиева Люби ще може да кара това страхотно колело. С него ще може да тренира крачетата и ръчичките си. Този неочакван за нас Коледен подарък ще бъде от голяма полза за рехабилитацията на Любчо.Благодарим Ви от сърце добри хора и Ви желаем здраве и много,много усмивки! "

Дарение - Ортопедично колело за Тошко

toshko-600

Благодарим от сърце на Таня Петрова
и нейния съпруг Петър, мама и татко на Петър Каров от 3 клас I na Taня Карова от 1 клас които дариха с любов £300.00 за нашата пролетната благотворителна кампания.
Така, заедно със средствата от Базара ни за мартенички и паричките от продажбите на списанието ние успяхме да дарим средства за колелото на Тошко.

Тошко е едно сладко, малко момченце, много любопитно да узнае всичко за света около него.
Неговата мама Стефка не работи, за да може да се  грижи за него и да му помага във всекидневните нужди.
Колелото помогна на Тошко да се приобщи към средата на децата на неговтата възраст, да върти педалите в парка и да общува, това което най-много липсва на децата в неговото положение.
Разговаряхме по телефона с бащата на Тошко, който беше много развълнуван и ме помоли да предам огромната благодарност на семейството към всички вас, скъпи родители, учители и деца.

Дарение - Ортопедично колело за Николай

nikolai-600Скъпи хора,
Малкият Николай вече има своята триколка. 

Неговата мама се казва Яна, а  татко му - Георги.
Те са благодарни на всички нас за невероятния подарък на Ники.

Ники е много емоционален, още не може да говори, но всичко разбира. 

 

 

 

Дарение - Ортопедично колело за Даниел

ДАНИЕЛ

Ето и щастливият Дани, на когото успяхме да помогнем с малко повече от необходимата сума за неговото мечтано колело за неговата история вижте отдолу.

Този малък и невероятен мъж е от Бургас и е на 4 годинки. Дани е близнак и има сестричка-Анджела, с която са неразривно свързани още от появата си на този свят. Обичат се безкрайно! Дани е един малък-голям герой още от своето раждане. По чудо на съдбата той е жив и показва на всички с усмивката си колко е щастлив! Танците и песните обича, знае буквички да срича. Да разсмива всички ни умее и да пее, да се смее. Много е суетен и достатъчно кокетен. Тежка диагноза му е отредена и затова душата му е съкрушена. Как иска да бяга с всички палави момчета и да кара с тях колелета! Борбата му още дълго занапред ще продължи, но Дай Боже се сбъднат неговите детски мечти! Всеки ден макар и с трудности изпълнен е готов с усмивка на всички да покаже, че от едно слабо и страдащо детенце, ще стане едно силно и бягащо момченце! Нека Мили хора с Вас се обединим и мечтата ни да ходи Дани да си споделим!

Дани е с диагноза детска церебрална пареза-квадрипареза, роден в тежка асфикция, по лекарска несигурност и неувереност. В следствие на усукана пъпна връв и не навременно изваждане, остава без кислород и се задушава, изваждат го посинял със синини. Интубиран и по чудо на съдбата изплаква и показва на света, че ще живее.

„Заплатата ми цялата отива за рехабилитация, работя като начален учител давам максимума от себе си, за да развия куп неща в децата, но заплатите не ни стигат. Сега ходи на градина със сестра си, правя всичко възможно да знае че е нормално развиващо се детенце не искам да му липсва нищо, радва се на живота, на децата, на госпожите си, отрупва ги с комплименти..” , споделя майката на Дани, Ирина..

А малкият все пита: „ До кога ще ме водите с тая количка бебешка, искам да ходя, искам да ме запишеш на народни танци, като сестра ми...” „Мъжът ми се чуди от къде намирам думи да му отговарям без сълзи и после като ги приспя... и отивам в банята сама със себе си ... и се излива цялата река Дунав от мен...”, добавя Ирина.

Писмо от майка му Ирина - След като получи колелото

"Нашето колело беше при нас точно на бъдни вечер следобеда. Пристигна и веднага се качи Дани на него. Днес отново беше слънчево и Дани два часа се повози.
Весели коледни празници от нас- много здраве, усмивки, сбъднати мечти и щастие за всички ви"

Дарение - Ортопедично колело за Преслава

Preslava-600Тази година благодарение на  нашата благотворителна кампания  "Ние правим добро" всички с общи средства и желание събрахме много бързо, парите, необходими за колелото на Преси.

Преслава  навърши на 26 февруари 6 годинки.
Тя има много голям шанс да проходи бързо, като използва колелото, което благодарение на вас, скъпи хора, прекрасни деца, с големи сърца, беше  направено специално за нея.

Миналата година поехме огромна кампания в медиите за децата с редки болести в България.
Имахме публикации в Off News BG,  на страниците на ВМРО и в БГ Бен.

Майката на малката Преслва се казва Веселка Маркова и не работи - гледа Преси и я води всеки ден на рехабилитация, която струва на семейството по 20 лв. Бащата издържа семейството.

Преси  вече кара своето собствено колело и е много, много щастлива.

 

 Едно огромно благодаря от Преси и нейното семейство за щедростта ви и за страхотната подкрепа и любов, която дарихте на още едно дете!

Ето и Благодарственото писмо от родителите на Преслава:


До Филка Ананиева
Директор на Български училища „Звънче“
И до всички деца и родители – хора с големи сърца

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО
От Веселка и Пламен Маркови,
родители на Преслава Маркова

Уважаема госпожо Ананиева,
Скъпи хора,
Приемете нашата благодарност и признателност за
оказаната подкрепа, съпричастност и доброта!
С предоставения подарък триколка Вие направихте
щастливо още едно дете, защото му подарихте шанс да
усети свободата от движението, от придвижването със
собствени усилия! Вашият жест върна вярата ни, че на
света има още добри хора и ни мотивира да продължаваме
напред!

Бъдете здрави и Бог да Ви пази!
10.03.2014 година
С уважение:сем. Маркови


И тази година , страхотни мили хора, успяхме да да помогнем на още едно дете да се усмихне.

Дарение - Ортопедично колело за Деян

Deian-600

 БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО
от родителите на Деян - Цветелина и Емил -  за направеното от целия наш колектив дарение, с което  те  успяха да закупят специална триколка за Деян.

Деян е  с рядко заболяване и триколката му помага в момента  да се движи . Можете да си представите какво щастие е за това дете, приковано от рядката болест  и за неговите най-близки хора да го гледат отново усмихнат и спокоен.

В това прекрасно дело се включиха много от вас, Кети свърши най-голямата работа. И макар, че писмото е адресирано до мен - то, мили хора, е и до всички вас.

Надявам се да станете съпричастни към неговата радост и да се поздравите за огромната помощ, за надеждата и радостта, която дарихте.

И помнете - когато сме заедно - ние  сме силни, когато даваме добро - добро получаваме, когато помагаме и даряваме надежда - всичко се връща отново при нас.

Писмото и снимки на щастливият Деян можете да видите отдолу:

Дарение - Ортопедично колело за Данаил

Danail-600Благодарение на нашата кампания "Ние Правим Добро" Данаил от Пловдив получи своята терапевтична триколка.

Ето и благодарственото писмо от Данаил и неговата майка Елена:

Мила госпожо Ананиева,

Приемете сърдечните ми благодарности за радостта, която ни доставихте.

Адмирации за организацията и умението да мотивирате толкова много хора за съпричастност в тази благородна инициатива.

Не мога с думи да опиша щастието на моето дете, което получи дългоочаваният велосипед.

Бъдете здрава и нека добрината и човечността Ви достигне до повече сърца !

С дълбока благодарност: Елена Шопова - Майка и Данаил Благоев - син

 

В галерията отдолу можете да видите снимки на усмихнатият Данаил.