ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА САТЪН

ВАЖНО САТЪН ВАЖНО

 Уважаеми родители и настойници,

 Благодарим Ви  за споделената емоция в изработването на мартеници с благотворителна цел! Радваме се, че се включихте в инициативата, с която не само правим добро, но и поддържаме културното ни богатство! Надяваме се да сте се забавлявали и да сме предали хубавата българска традиция на децата си!

17.02.18 (събота) е неучебен ден за българско училище „Звънче“, Сатън/Сърбитън.

Учебните занятия се възстановяват на 24.02.2018 (събота) и са с нормално учебно време за Сатън.

На 24.02.18 ще се проведе традиционният мартенски базар, на който може да закупите мартеничките, изработени от талантливите ни деца. Късмет на всички участници в конкурса за „Най-красива ръчно изработена мартеница“!  Призовите места ще се определят чрез гласуване. Победителите ще получат грамоти и награди. Успех!

Събраната сума отива за нашата благотворителност "Ние правим добро". 

Прилагаме линк за повече информация:

http://bgschoolzvanche.com/nie-pravim-dobro/

Във връзка с мартенските празници (1-ви, 3-ти и 8-ми март), които ще се честват на 03.03.2018 г., обявяваме конкурс "АЗ РИСУВАМ БЪЛГАРИЯ". Жанрът на творбите е по избор. Всички участници могат да избират между рисунка, песен, литературна творба (поезия/проза), есе, картичка, постер, компютърна презентация и др.

В деня на празника ще се проведе и "Изразителен прочит или рецитиране" на литературна творба по избор, посветена на България. Всяко дете ще получи диплянка със стихове, които може да ползва.

За самия ден е предвидено:

          - изработване макетни модели на исторически сгради (Златната църква, Агушеви конаци);

          - бродерия на народни шевици;

          - гледане откъси от исторически филми;

          - осъществяване на видео връзка с българските училища в Гент (Белгия) и Единбург (Шотландия), с които заедно ще изпеем химна на България.

Весела ваканция на всички ученици!

 

Поздрави,

Екипът на "Звънче"

Comments are closed.