ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА САТЪН

Скъпи родители, прекрасни баби и дядовци,

Надявам се, че и вие, и семействата ви сте в добро здраве и в безопасност.

Искам да знаете, че напълно ви разбирам, подкрепям и ви влизам в положение в колко сложна ситуация сме поставени всички. Трудно е да се борави с времето, когато трябва да се работи, да се вършат домашните задължения и в същото това време трябва да помагаме на децата си в домашното обучение и в английкото, и в българското училище.

Затова ние, от екипа на БУ „ЗВЪНЧЕ“, сме ви безкрайно благодарни, че продължавате да подкепяте децата си,  дори в  този труден за всички период и да им помагате с обучението у дома.

Убедена съм, че повечето  от вас, също като мен, вчера сте гледали изказването на премиера на Обединеното кралство, Борис Джонсън.

Предполагам сте разбрали, че планът на правителството е поетапно да отвори училищата от 1 юни, ако ситуацията разбира се го позволява.

Всички ние имаме желание децата да се завърнат по класните стаи веднага щом това е безопасно за тях и за нас. Не желаем да оставяме училищата празни за дълго време, но здравето на всички е на първо място.

Както вие така и ние имаме много въпроси, на които не можем да дадем отговор на този етап. Засега ще изчакаме повече информация от правителството. В краткосрочен план нищо не се е променило и ние продължаваме с дистанционното обучение по график. Независимо от решението за отваряне или не на училищата през юни месец, ние от БУ „Звънче“ имаме готовност да завършим учебната годината онлайн и удостоверенията за завършен клас да бъдат изпратени в електронен вариант.  Ако през септември месец се завърнем нормално в училище, на учениците ще им бъдат раздадени дипломите и на хартиен носител.

Оценка на ситуацията ще се прави паралелно с препоръките на правителсвото, но като цяло ще вземем най-доброто решение за нашето училище.

Пазете се и бъдете здрави!

Аз и всички учители от  екипа  на БУ „Звънче“ сме на разположение по всяко време за вашите въпроси, препоръки и мнения.

С уважение

Филка Ананиева

Директор на БУ „Звънче“

Comments are closed.