ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА САТЪН

Скъпи родители,

Отлагах изпращането на това съобщение с надеждата, че ситуацията в страната, в която сме избрали да живеем, можеше да ни засегне в малко по-късен етап. Правителството и училищата в  Англия ​са в готовност и в трескава подготовка  за справяне с обявената от Световната здравна организация пандемия.  Очаква се да затворят училищата, но точно кога – все още нямаме информация.

Въпреки това​ след консултирането ни: с МОН, с директорите на другите Български училища във Великобритания и по света, с кризисния щаб на Посолството ни във Великобритания, с вас - уважаеми родители и деца, аз и целият екип на БУ „Звънче“ взехме решение учебните занятия да преминат в дистанционна форма на обучение плавно (ако не затворят тази седмица английските училища). За целта: 21 март – тази събота ще е присъствен ден, отваряме училището, както обикновено.

Учебните дни: 28 март, 4 и 25 април ще бъдат изцяло в ДИСТАНЦИОННА ФОРМА на обучение.

За целта в Google ще бъдат създадени виртуални класни стаи (ВКС). Всеки клас (без изключение) ще има своя стая, в която учителите ще качват уроци и учебни материали, ще задават домашни работи, ще споделят линкове към образователни видеа. Покана за присъединяване към класната стая ще получите по имейл. Молим всички, които искат да използват различен имейл за включване в GOOGLE CLASSROOM от този, който сте посочили във формата за записване,  да се свържате с нас на имейл до утре най-късно 16:00 часа, за да можем да създадем класните стаи най-късно до сряда. Всеки родител да използва имейла на съответното училище за Сатън: zvanchesutton@gmail.com Препоръчително е за учениците от 7 клас нагоре и децата, и родителите да имат имейл за регистрация в класната стая, за това ще бъде чудесно, ако ни изпратите и на децата, и на вас родители по 1 имейл.

Може да изтеглите приложението Google classroom на вашето мобилно устройство, за да имате достъп до него навсякъде и по всяко време.

От Apple store (за iPhone/iPad/ MacBook)

https://apps.apple.com/app/id924620788?fbclid=IwAR3H1oHNFMlmlm29SwIHRPu9A2H9qROF6Rca70S4WP1Tzp0VegF-HvxUpPc

От Play store за Android устройства https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.classroom

Под всеки качен във ВКС материал има опции: да оставите коментар; да зададете въпрос, ако нещо не ви е ясно;  да качите написаната от вашето дете домашна работа.

Българските  издателства предоставят за безплатно ползване своите онлайн учебници и видео уроци. Образователни платформи като Уча.се (https://ucha.se/) стават безплатни и нашите учители ще имат възможността да използват тези ресурси при работата си по време и на дистанционното обучение. Молим всички, които искат да ползват Уча.се за децата си, да си направят регистрация до края на седмицата. Платформата ще бъде отворена безплатно само до края на март месец.

На 21 март 2020 г. (събота) обучението в БУ „Звънче“ засега е планирано да се проведе по два начина: присъствена форма и дистанционна. За тези от вас, които желаят да доведат децата си на училище, учителите ще ги очакват в класните стаи без промяна на часове и времетраене на занятията. За останалите- учебните материали ще бъдат качени във ВКС.

От 28 март 2020 г. (събота) обучението ще се провежда дистанционно.

Обратна връзка с учителите ще имате всяка събота (с изключение на 21 март) от 10:30 до 12:30 ч. Въпросите задавайте във вайбър/whatsapp групата. Ако решите да проведете телефонен разговор с учителя, моля да се ограничите във време до 10 мин. (максимум), за да се даде възможност на повече хора да разговарят с преподавателя. Ако имате коментар по материал, качен във ВКС, моля оставете го там, за да е в помощ и на други със същия въпрос.

Вайбър/ Whatsapp групите остават активни за обмяна на опит. Моля споделяйте там вашите мнения и препоръки. Заедно можем да помогнем на нашите ученици да не пропускат учебен материал и да продължат своето обучение в безопасна среда.

Домашни работи на училищния сайт ще бъдат качени за последно тази седмица (21 март 2020 г.)

http://bgschoolzvanche.com/%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5-%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d1%87%d0%b5-%d1%81%d0%b0%d1%82%d1%8a%d0%bd/%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d1%82%d1%8a%d0%bd/

За времето, в което трае дистанционното обучение, домашните работи ще се качват във ВКС.

Мерките, които БУ „Звънче“ и аз като негов директор налагаме са продиктувани от нашата отговорност за здравето и живота на учениците ни и техните родители.

Призоваваме ви да бъдете отговорни не само за вашето, но и за здравето на околните. И най-важното е да сме заедно, да държим връзка и да си помагаме в тези изключително тежки за всички времена. На разположение съм  за всякакви въпроси и предложения на 01276932377 или 07477262686.

 

С уважение

Филка Ананиева

Директор на БУ „Звънче“

Comments are closed.