Почетнo отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката присъдено за трети път в ръцете на учител от БУ „Звънче“!

С огромна радост и изключителна гордост съобщаваме, че в навечерието на 24 Май 2019 г.  г-жа Анна Илиева бе отличена с почетна грамота „Неофит Рилски“ на МОН, която ежегодно се присъжда на изявени учители за своята цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование. Ани е третия член от екипа на „Звънче“, която получава това признание, след директора на училището г-жа Филка Ананиева ( през 2014 г.) и г-жа Мария Балабанова (през 2018 г.).

Анна Илиева, която е главен учител по История на България, География и Икономика в Българско училище „Звънче“ – Сатън, вече пет години заразява децата с желание и стремеж да опознаят и се докоснат до мистиката на българската история. Самата тя е възпитаник на Немската езикова гимназия в родния Бургас, а след това тръгва по пътя на историознанието като студент в най-стария, Исторически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. След години, треакторията на нейната собствена история я отвежда в Лондон и Българско училище „Звънче“.

Атмосферата в часовете с харизматичната Ани е наситена с горещи дискусии и анализи, любопитни факти и образователни провокации, и разбира се – тъй необходимата доза смях и забавление. Със своите иновативни подходи, борбен дух и стихийна отдаденост в работата си, г-жа Илиева успява да увлече учениците си от „Звънче“ по пътя на познанието на родната история и култура. Тя събужда у тях желанието да търсят, анализират и разбират събития и факти, да откриват причини и следствия, да се впускат в предизвикателства към собствената си културна идентичност...

Мисията ни в „Звънче“ не би била лесна, ако нямахме учител като Анна Илиева – горд с любовта си към родното и родината, изпълнен с желание и амбиция да споделя тази любов и дарява знания на своите ученици, силен в увереността си на просветител. И ако сега е моментът за нова българско Възраждане, то ние имаме силно оръжие в лицето на нашата неповторима Ани!

Ани е човекът, който смело ще ви зададе въпроса на отец Паисий „О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?“. Тя е и човекът, който ще ви провокира да търсите отговора му... Благодарим ти, Ани!

В края на месец юли 2019 г. в България ще се проведе и традиционната годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Това е и времето, когато ще бъдат връчени най-високите просветни отличия на МОН, а именно "Неофит Рилски" за 2019 г. на учители от българските съботно-неделни училища в чужбина, в това число и на г-жа Илиева.

Ние, екипът на Училище „Звънче“, желаем на Анна Илиева да бъде все така достоен будител и сме уверени, че тя ще носи приза си с гордост и отговорност към учениците и мисията си.

Поздрави

Екипът на БУ "Звънче"

Comments are closed.