Българско Училище “Звънче” – ЗА НАС

В българско училище „Звънче“   децата  се запознават с красотата и звучността на българския език, с класическите български произведения и с древната история на България в топла, уютна обстановка, с професионални, високо квалифицирани преподаватели.

В училището се предлага  обучение в напълно обзаведени, високотехнологични класни стаи, с персонален подход към всяко дете, следвайки най-новите тенденции в педагогиката и методиката. Уроците се обогатяват с познавателни игри и арт занимания.

Освен задължителните часове по български език, литература, история и география учениците от „Звънче“ се докосват до магията на българските фолклорни танци в извънкласните мероприятия с титулувани хореографи и специалисти по приложно изкуство.

Училището е  в сътрудничество  с българското национално радио, с българските медии на острова и в България, с което взаимно се популяризира българският език в чужбина.

Големите ученици сами правят предпечатната подготовка и подготвянето на материалите за списанието „Училищен Звънец“, давайки воля на въображението и любознателността си.

От септември 2015  година всеки един  ученик,  от 4 клас нагоре, има  безплатен абонамент към уникалния 

сайт на УЧА СЕ , с помощта на който децата имат възможност  да: 

 * Подобряват успеха си и да имат повече свободно време

* Задават въпроси и помагат на свои приятели от цял свят

* Учат в мотивираща среда заедно с най-активните ученици

* Да се подготвят лесно в уроците си по математика, наука, история и география дори за английското си училище.

 

Гордостта на екип, родители и деца са редовно провежданите благотворителни кампании, в които се включват местни български бизнеси и обикновени хора, което популяризира съпричастността и добротата.

Директорът на българско училище „Звънче“, госпожа  Филка Ананиева  е избрана в управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина и е носител на престижната награда на Министерството на образованието „Неофит Рилски“ за особени заслуги в просветната и културната дейност  за България.

Училището е вписано в списъка на българските училища в чужбина по ПМС334.

Легитимно е и при завършване децата получават легитимни и признати от Министерството на образованието дипломи, които от юли 2015 година  се вписват в специален регистър. Това дава право на малчуганите, завършили съответния клас в БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ ЗВЪНЧЕ , да се запишат в България без приемен изпит.

Децата от училището взимат участия във фолклорни фестивали, в прожекции на филми и в посещения в музеи.

Докато децата учат, родителите имат възможност танцуват в  клуба по народни танци или да учат и усъвършенстват  английски език.

Училище „Звънче” се създава през 2008 година по желание и настояване на родители, които живеят в град Камбърли,  графство Съри, Великобритания.

Сформира  се сдружение с идеална цел, чиято задача е насърчаване обучението на децата по български език и литература.

Благодарение на ентусиазма, неизчерпаемата енергия и воля за работа на директор, учители, родители и деца училището става за кратко време притегателно място, средище, където учениците идват с желание и се учат с любов.

Тук всички са добри приятели, децата се учат на честност, почтеност, чистота в отношенията, търпимост към различията, уважение към талантите!

Главната задача на екипа е да накара децата да повярвaт в себе си, да добият самочувствие, да се радват и забавляват, докато учат.

Целта е чрез  прилагане на най-съвременните методи на възпитание, използвайки позитивното мислене, да се изкара на повърхността и да се развие най-доброто у всяко дете.

В училището децата не само се учат на българско четмо и писмо, история, литература, география, но се развиват в тях качествата лидерство и работа в екип, така необходими на всеки човек за да успее в живота.

Децата идват с желание - те знаят - тук ги очаква любов, среда изпълнена с хармония, място където могат да изразят себе си и да развият заложбите си.

Училището е едно голямо, прекрасно семейство. Място, където е важна грижата един за друг, помощта и развитието, като върви напред в екип.
Екипът е огнен, енергичен, неимоверно трудолюбив, със страхотен хъс за работа, нестандартни идеи, любов и разбиране към децата.

Страстта му е да помага и да преподава, да се раздава с цялата си душа. Учителите са с чувство за хумор, организирани и дисциплинирани , имат огромно влияние над всички, които ги познават.

Педагози по душа, учители по сърце, всички те се включват се с голяма енергия и желание в този интересен проект и навсякъде личат следите от тяхната работа. 

Те съчетават в себе си всички възрожденски добродетели, които са описани в българските книги, добродетели на майката и жената, добродетели на просветителя.

"Всяка мечта може да се превърне в сбъдната приказка, просто е добре да се научим да бъдем отговорни за мислите си и думите си, да повярваме в мечтите си и да знаем, че когато искаме нещо много силно и с любов, то винаги идва при нас."

Comments are closed.