Моето име е Даниела, по мъж Бориняшева. Родена съм в град Пардубице, Чехия, където моята майка е изпратена на специализация. След смъртта на баща ми се завръщаме в България, където завършвам ССХУ „Сценични кадри“, Пловдив. 

През 1986 г. завършвам техникум по Полиграфия и фотография – София. 10 години съм работила в печатница като дизайнер и монтажист. Година и половина се занимавах с анимация в студио, което правеше филми за Европа.

През 2017 г. завърших руска филология в пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с успех 5,88. Въпреки пъстрата ми биография, желанието да работя с деца е огромно. 

С опита натрупан през годините ще мога да въздействам на всяко едно от тях да израстне здравомислещо, умно, способно и сръчно.

В Лондон съм от юни 2017. Започнах работа в началото като доброволец в  училище "ЗВЪНЧЕ" с огромно желание и това, мога да кажа, че беше най-невероятното и прекрасно събитие  в моя живот. Да бъда част от екипа на българско училище "Звънче", който се грижи българския дух да не угасне по света е привилегия и голяма отговорност. Безкрайно много обичам децата, които ме зареждат положително, а аз се отдавам напълно на тях с любов, като винаги съм готова да им бъда в помощ, да бъда полезна и те винаги могат да разчитат на мен.

Класен ръководител на 3 клас