ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪРБИТЪН

Второто голямо събитие, с което БУ „Звънче“ ще отбележи своя 10-годишен юбилей, ще се състои на 25 Май 2019 г. от 10:30 ч. На този ден ще отбележим също и 24 Май- Денят на славянската писменост и култура. Адресът на залата е: Southborough High School, Hook Road, Surbiton, Surrey, KT6 5AS. Паркингът е безплатен, входът му се намира между бензиностанция Shell отдясно и магазин Tesco отляво.

Всеки дошъл ще има възможност да се наслади на концертна част, в която участие ще вземат танцьорите от танцов ансамбъл „Звънче“- Сатън и Сърбитън, както и малките балерини от балетната школа на Мария Маринашка- Mimi Dance Mix.

След техните изпълнения ще влезете в час по родолюбие с Искрен Красимиров, основател на „НЕзабравимата България“. Уникалният филмов урок е в рамките на един астрономичен час и включва откъси от най-новата филмова продукция на "Незабравимата България" – „Шест подвига за свободата“ – откъси от филмите ни за Левски, Ботев, Райна Княгиня, Паисий, Софроний, Иван Вазов, Захарий Стоянов и Освобождението на България. Във виртуалния урок „ГЕРОИТЕ НА ЖИВО!“ децата ще видят цялата история на Българското Възраждане, както и всички народни будители, „оживeли“ на екрана. Присъствието на „живия Ботев“ (в ролята Искрен Красимиров), който е водещ на урока, в автентичната униформа, пък е допълнителен плюс за учениците и родителите им, които изключително много се радват да видят Войводата.

По класните стаи ще се проведат следните работилници като всеки клас ще има възможност да твори, танцува или да участва във Виртуална реалност:

  1. Работилница по иконопис с гост от България д-р Адриана Любенова, в която  учениците ще имат възможността да се докоснат до православната иконграфия, изписвайки икони на българските  Свети будители – Кирил и Методий, Иван Рилски, Паисий Хилендарски и др.- подходяща за ученици от 5 до 12 клас;
  2. Уроци по балет и модерни танци с Мimi Dance Mix- подходящи за ученици от ПГ до 4 клас;
  3. Уроци по български народни танци с Вероника Валентинова- подходяща за ученици от ПГ до 4 клас;
  4. Работилница за приложно и изобразително изкуство с Маргарита Мавродиева- подходяща за ученици от ПГ до 4 клас;
  5. АРТ ателие с Милка Валканова и Даниела Бориняшева- подходящо за ученици от ПГ до 4 клас;
  6. Виртуална реланост с Борис Михайлов.Учениците от българско училище „Звънче“ ще имат възможност да се запознаят с това как Математическата гимназия в Пловдив се обучават във виртуалната реалност. Чрез специални очила и мобилно приложение те се пренасят в антични градове и гробници, разглеждат най-известните площади и кули в света, стъпват дори на други планети. Програмта включва три модула с максимална продължителност на всеки по 1 час и 30 мин- подходящо за ученици от 5 до 12 клас.

След приключване на часа по родолюбие с Искрен Красимиров, моля всеки родител да заведе детето си в една от работилниците, подходяща за възрастта му. На вратата на залата ще има учители, които ще ви упътят към стаите, в които ще се провеждат различните дейности.

Вход свободен за всички ученици и родители. За външни лица входът е £3.00.

Поздрави

Екипът на БУ "Звънче"

 

Comments are closed.