ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪРБИТЪН

Учебните занятия за месец март започват на 03.03.2019 г. (неделя) като отново ще бъдат удължени с 30 мин. и ще приключат в 13:00 ч. Началният час остава без промени.  Народните танци за деца също ще бъдат удължени с 10 мин през следващите 6 седмици (от 09:30 ч. до 10:40 ч.).

Тази седмица в столовата ще се провежда събитие, което не е обвързано с нашето училище. Поради тази причина, няма да можем да използваме нея и главния вход на училището. За целта, страничния вход, който се намира срещу входа (гейта) на паркинга, ще бъде отворен. Това е малката врата, с бялата алуминиева дограма. Само тази неделя (03.03.2019 г.) ще ви помолим да заведете детето си до класната стая и след това да го вземете отново от там след приключване на учебните занятия.

В началото на месец март отбелязваме едни от най-важните и стойностни, не само за българската култура и традиции, но и за българската история, празници. Щастливи сме, че тази година именно на 3ти Март ще отбележим:

  • Празника на Баба Марта и мартеничките- 1ви Март;
  • 141 години от Освобождението на България от турско робство- 3ти Март;
  • Деня на жената/ майката- 8ми Март.

Във връзка с това, всички класове ще проведат открити уроци. Скъпи родители, най-сърдечно ви каним да се присъедините към класа на детето ви в 12:30 ч., за да вземете и вие участие в честванията на тези празници. Очакват ви много приятни изненади и познавателни игри.

ЗАБЕЛЕЖКА: Откритият урок на 3 и 4 клас ще се проведе в стаята с мека мебел, която се намира вдясно от входа, през който ще влизаме тази седмица.

Ще имате възможност да посетите и нашата изложба под наслов „Велики българи от славно време“, посветена на 3ти Март. С много старание и сръчност, учениците са подготвили всяко едно от творенията и с гордост ще ви ги представят. Изложбата ще се състои в стаята с мека мебел, вдясно от входа.

Тази седмица ще бъдат наградени и победителите в конкурса за „Най-красиво, ръчно изработена мартеница“. Благодарим на всички, които дадоха своя глас и определиха призовите места:

1во място- Елизабет Кръстева (3 клас)

2ро място- Айлин и Реджеп Пехливанови

3то място- Елисавета Георгиева (2 клас)

От мартенския базар, който се проведе в Сатън и Сърбитън, беше събрана сумата от £223.75, която ще бъде дарена за нашата благотворителна кампания „НИЕ ПРАВИМ ДОБРО“. През цялата учебна 2018-2019 год. събираме средства за близнаците Марти и Божи, които са с диагноза Детска церебрална парализа. За тяхната операция са необходими 130 хил. долара. Повече информация, може да намерите тук:

http://bgschoolzvanche.com/nie-pravim-dobro/

Поздрави

Екипът на БУ "Звънче"

Comments are closed.