Кремена Георгиева в интервю за Българското национално радио, Кърджали

Кремена Георгиева се присъединява към екипа на „Звънче“ през 2015 година като помощник в предучилищна група. Нейният опит и професионализъм са тези, които я отвеждат до позицията учител по История и География на ученици в прогимназиален и гимназиален клас на обучение. През годините тя не само доказа, че познаването на историята на своята родина е не само от ключово значение за националната идентичност на нашите ученици, но и те с желание и нетърпение очакват нейните часове. Чрез уроци-преживяване и виртуално пътуване в границите на България, децата опознават географията на България, запознават се с исторически личности и събития.

Благодарение на разнообразните методики, които Креми прилага по време на своите часове, учениците активно участват и изготвят различни проекти: презентации, плакати, колажи и др.

Какво е да работиш в българско училище? Как децата възприемат отбелязването на националните празници далеч от България? И какво означава за нея номинацията за грамота на името Неофит Рилски? Всичко това ще разберете от Креми в разговора ѝ със Станислава Георгиева.

Цялото интервю може да слушате ТУК!

Comments are closed.