150 години от гибелта на Апостола на Свободата, Васил Левски

На 18 февруари 1873 г. умира един от най-смелите герои на България, оставил светла диря в народната памет. Да преклоним глава и да си спомним за Васил Иван Кунчев, живота му, преминал с мисъл за Родината и нейното освобождение, и делата му.

Левски е обесен в центъра на гр. София, близо до днешния паметник, издигнат в негова чест през 1895 г. Гробът на един от най-великите българи и до днес обаче остава неизвестен. Това което се знае за Апостола, е достатъчно, за да говорим за човека, личността, героя Васил Левски.

Неговият образ вдъхновява и окрилява. Той ще бъде винаги жив в нашата памет. И това се вижда във всичко, което нашите ученици написаха, нарисуваха, направиха и изработиха в чест на Левски. Чрез портрети на Дякона и джобни книжки с негови знаменити фрази, през презентации и информационни табла, до рецитиране на стихове, посветени на Апостола и състезание по „Лъвски скок“ с участие на ученици и учители...така Звънчетата отбелязаха 150 годишнината от обесването на Васил Левски. От най-малките ученици до нашите зрелостници, всички класове посветиха учебните си занятия на Левски.

Защото едно е сигурно - името на Васил Левски ще остане завинаги като символ на безсмъртие и пример за родолюбие в сърцата на българския народ.

Повече от творенията на децата може да разгледате на нашата фейсбук страница

Comments are closed.