АНГЕЛ КОДИНОВ- ДА ПОРИШ ПРЕЗ УСПЕХА

Какво е да си на 20 години и вече трети в света? Мечта, дерзание или реалност?

Това е сбъднат сън за българския състезател по кану Ангел Кодинов. Ангел не дължи успеха си на късмет или щастлива случайност. Като син на наши видни гребци, той знае, че за да постига реални резултати трябва многочасова работа, устойчивост на характера и пренебрегване на нормалните младежки пориви за бунтарство и независимост.

Гребецът ни с огромна доза увереност разказа, че дисциплината, която го води и към успеха в спорта, го ръководи и в  живота. С лекота се откъсва от хора и занимания, които могат да го отклонят от целта. Въпреки състоянието  на българските спортни федерации Ангел Кодинов не иска да се състезава за чужд флаг и дори с помощта на собствени средства той тренира и се бори да прослави българския трикольор. С успехите си Ангел отдавна  е  прехвърлил границите на нашата страна.  Кумири в спорта има и то предимно сред гребците, но не робува на комплекси и не фаворизира чуждите успехи, подценявайки своите. Той се определя като индивидуален, а не отборен състезател и знае, че  постиженията му са резултат от изтощителна  работа, за която няма празнични или почивни дни.

Българският ни спортист беше официален гост в българско училище „Звънче“- Лондон, където учениците успяха да се докоснат до една млада надежда в българския спорт. С усмивка и търпение той отговори на всичките им въпроси , раздаде свои календари с автограф и със сигурност разпали интереса на децата към спорт, който има дълбоки традиции във Великобритания и е въпрос на престиж да бъде практикуван.

За всички хора, интересуващи се от спорт е ясно, че в скоро време Ангел Кодинов отново ще ни просълзи , заставайки на почетната стълбичка.

 

 

 

Comments are closed.