БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДА

Най-вълнуващото време за нашите прекрасни ученици в Българско училище „Звънче“ са дните преди Коледа. Тогава те имат възможност да се включат в безброй много инициативи, чрез които показват своя талант.

В последните учебни дни на месец декември истинско коледно настроение витаеше в класните стаи. По време на коледните работилнички децата майсториха, играха и истински се забавляваха. Сръчните им ръце създадоха прекрасни коледни играчки за елха, картички с пожелания, 3D декорации, украси, лампи, ангели, звезди, рисунки, сурвачки...А Диана Попска от 9 клас засне видео, в което показва как се прави коледна звезда по метода „оригами“. Ако и вие сте любопитни и желаете да се научите да правите коледна звезда-оригами, изгледайте видеото ТУК.

Образователните коледни игри, които подготвиха невероятните учители, никак не затрудниха децата. В отбори или индивидуално те се надпреварваха кой пръв ще реши ребусите и кръстословиците. Награди и подаръци имаше „за всички от сърце“. Играта „Сглоби снежния човек“ пък бе прекрасен завършек на празничния ден в 4 клас.

Част от коледната програма беше и ежегодният ни коледен концерт. Той се излъчи онлайн, в Ютуб канала на училището ни. В него взеха участие деца от всички класове. Феерия от песни, музикални изпълнения, стихотворения и поздрави преливаше от екрана. Талантливите „Звънчета“ отдадоха почит и на Венци, учителят по китара, който без време изгубихме. Ако сте пропуснали концерта, може да се насладите на нашите таланти ТУК.

Благотворителната ни кампания НИЕ ПРАВИМ ДОБРО се пренесе в онлайн пространството. Създадохме фейсбук група, която носи името й, и в нея проведохме томбола. Осемнадесет талантливи и сърдечни хора дариха награди за томболата: услуги, ваучери за пазаруване, ръчно изработени творения, сладки изкушения бяха една част от наградите. Събраните средства от продажбата на билети ще бъде дарена на фондацията на името на Венци, която семейството му основа след неговата кончина. Тя ще открива и подпомага кариерното развитие на млади музикални таланти в България.

Тук искаме да благодарим на всички хора, които подкрепят нашето училище.

На първо място сте вие, скъпи родители! Благодарение на вас и вашите талантливи, прекрасни деца, нашето училище е това, което го виждате днес.

На второ място искаме да благодарим на всички дарители, които предоставиха награди за нашата томбола. Всички те откликнаха на мига и се включиха от сърце. Благодарим Ви, мили хора! Продължавайте да творите и да правите света по-красиво място.

Дарители:

MariposArt Handmade Cards

Strahila photography

Ivy's Bakehouse

The Bulgarian Shop на адрес 2-3 Twyford Parade, Surbiton, Surrey, KT6 7BA и 79 Stonecot Hill, Sutton, Surrey, SM3 9HJ

Rosi's Art

Mimi Dance Mix

Веселка Йорданова

Keti's Hair&Beauty Shop

Dilyana Kruseva

Silviya Kirova

Bulgarian House Restaurant

Petya's little wonders

Танцов клуб "Пагане"

Светлана Бижева

Supermarket Favorite на адрес 160 Hook road, Surbiton Surrey, KT6 5BZ

My Secret Craft Life

Bubolini

И не на последно място изказваме огромни благодарности на Bulgarian Food Shop Sofia и Bulgarian Restaurant and Rakia Bar 681. Тео, Жени и Мая са хората, които доставят БЕЗПЛАТНО учебниците за училището ни чрез Доставка от Англия. Това е една малка част от нещата, които правят за нас. Повече ще прочетете ТУК.

Екипът на „Звънче“ ви желае, прекрасни хора, Весела Коледа и Щастлива Нова година !Бъдете здрави, бъдете силни, бъдете щастливи, бъдете успешни и през новата година!

 

Весели празници!

Comments are closed.