“Звън от родна камбанка”- сборник с ученически творби 2019-2020 г.

Ние от Българско училище „Звънче“ обичаме да създаваме нови традиции, особено такива, които високо оценят труда, знанията и успехите на нашите ученици.
Установените вече: издаването на сп. „Училищен звънец“; провеждането на ежегодните концерти-тържества по случай коледно-новогодишните празници и 24 май; нашите летни инициативи „Голямото лятно четене“ и „Моето незабравимо лято в снимки и текст“; училищният конкурс „България в моето сърце“; откритите уроци по случай мартенските празници и много други, служат като доказателство за желанието на децата да покажат своя талант, за неразделната връзка с Родината и родното и нестихващата любов към българските традиции.
Ето защо през 2020 г. решихме да поставим началото на още една традиция, чиято основна цел е да събере на едно място всички текстове и художествено творчество, които учениците на нашето училище „Звънче“ са написали и нарисували с огромна любов.
Представяме ви, скъпи родители и на вас, скъпи ученици, първото издание на сборник с ученически творби 2019-2020 г. „Звън от родна камбанка“. На страниците му ще се потопите в света на детската поезия; ще научите как учениците са прекарали своята великденска ваканция (под карантина) и какви искат да станат, когато пораснат. Ще прочетете приказката, която децата от литературен клуб „БългарЧЕТА“ сами сътвориха. А как звучат на английски език някои от най-паметните творби на Христо Ботев, ще може да прочетете благодарение на учениците от прогиманизиален и гимназиален курс.
Последните страници на сборника са изпълнени с рисунките, презентациите и проектите, които децата с много старание са изготвили през изминалата учебна година.

Разгръщайте с интерес, драги читатели!

https://drive.google.com/file/d/1bj1z589XwS_CZsJ7iCU_U4PtRx4B1tTV/view?usp=sharing

Поздрави
Екипът на училище „Звънче“

Comments are closed.