Изпит за ниво Б2 при ДЕО за първи път проведен в училище “Звънче”

През учебната 2021/22 година училище „Звънче“ организира и проведе за първи път изпит за покриване на ниво на владеене на българския език към Департамент за езиково обучение (ДЕО) към Софийски университет "Св. Климент Охридски". Осем възпитаници от училището се явиха и успешно го издържаха. Те придобиха ниво на владеене Б2 по европейската езикова рамка. Този изпит замества матурите след 12 клас в България. Той дава право на зрелостниците да кандидатстват за специалности, за които не се изискват кандидат-студентски изпити.

Николас Тахер, Илиана Маринова, Симона Тодорова, Георги Денишев, Кристиана Манолчева, Иван Ташев, Никол Бонева, Белла Грийнфилд бяха първите ученици, които покориха безусловно теста. Самият той се състои от 4 части: говорене, четене, слушане и писане. Изпитващите преподаватели от ДЕО бях във възторг от знанията и възможностите на децата. По думите им за първи път са имали деца от българско училище в чужбина, за които за миг не са се поколебали в оценките им. Това даде един добър старт на децата в деня на изпита и им помогна да преминат и останалите три части.

Емоцията беше още по-голяма, когато децата получиха резултатите си. За нас те са абсолютно заслужени отличници. Не по-малка заслуга за успеха на децата имаха и техните учители, които активно участваха в подготовката им и бяха до тях през целия процес.

Ако и Вие желаете да се явите на изпит и да придобиете сертификат за владеене на български език ниво Б2 по европейската езикова рамка, не се колебайте да се свържете с НАС!

 

Comments are closed.