Коледа

С настъпването на светлите празници Рождество Христово и Нова година, Българско училище ,,Звънче” обедини и потопи родолюбива българска общност във вълшебството на своите коледни концерти

Ученици, родители и гости заедно допринесоха за осъществяването на коледната магия.

Малки и големи потомци заливаха присъстващите с талантите си и изпълваха сетивата с красотата на българския фолклор и традициите ни свързани с коледните празници.

Сцената бе поле за изява на съзидателност, постигана  с много любов и посветеност в класните и извънкласни дейности на училището. Танцови стъпки преливаха от балет във фолклор. Звучеше и родното слово за  мирна, благодатна и благословена Нова 2023 година.

Гостите на празника имаха възможността да посетят коледения базар на български стоки, откъдето имаха възможност да си закупят ръчно изработени подаръци, сувенири  и традиционна българска храна. В изложението се включиха ученици с техните ръчно изработени сурвакници и коледна украса, и родители с домашно направени вкусотии.

С добро дело не беше пропусната  и благотворителната  мисия да бъдат зарадвани деца в нужда в родината ни!

С усмивки и празнично настроение Българско училище ,,Звънче” изпрати  своите родолюбци с пожелание за много паметни и успешни години!

С пожелание за светли празници!

 

Comments are closed.