Коледно тържество “Да правим добро”

Коледното тържество на българското училище ,,Звънче”- вълшебна приказка, изпълнена с български традиции под наслов: ,,Да правим добро”!

Коледна елха. Грейнали детски личица. Изпълнена с вълнение зала, усмихнати родители, нетърпеливи да се изявят на сцената таланти, вълшебни коледни звуци и магично усещане, че предстои нещо красиво. Такава беше атмосферата минути преди началото на коледното тържество на българското училище ,,Звънче”.
И тази година като по традиция всички наши талантливи деца показа, че българските традиции, свързани с един от най- светлите празници Коледа са живи. С много ентусиазъм и усмивки учениците от всички класове се подготвяха за своята изява. Двата сезона- Есен и Зима, изпълнявани от прекрасните ни водещи, въвеждаха публиката в отделни картини от програмата и сглобяваха сценария на цялото тържество.Като едни истински джуджета, те работливо помагаха на своите приятели като им подсказваха кога е дошъл реда за тяхната изява.
Легендата за чудото на Рождество, за древните ритуали и традиции които българинът пази и до днес бяха въведени още в самото начало от учениците от първи клас и техният класен ръководител. Най- малките ни участници- предучилищната група очароваха публиката с мелодични гласчета и завидни танцови заложби. Те ни разказаха как Дядо Коледа не е спал и какви задачки е имал да изпълни, а след тях грейналите снежинки на първи клас озариха сцената.
Историята за коледната елха за чудото на тихата и свята нощ в стихове ни представиха учениците от трети клас. Нашите големи актьори оживиха историята с изпълнение и красиви сценични детайли.
Песента ,, Над смълчаните полета” бе изпълнена от втори клас. Като истински кончета игриви те препускаха из петолинието и сътвориха приказна мелодия.
На коледната сцена бе разказана и историята на дядо Владо и как се спазва традицията за българската пита на Бъдни вечер, след тях се появиха и добрите гости – коледари. Те нарекоха с красиви слова домакините за здраве и берекет.
Дядо Коледа очакваше всички деца във вълшебна стая, където се срещна лично с всеки малчуган и му поднесе заслужен подарък. На Коледа, като на Коледа- имаше подаръци и за големите деца- родителите с най- голям късмет получиха своите подаръци , осигурени любезно от наши приятели.
За финал се изви кръшно право хоро.
Нека се научим да прощаваме,
нека бавно остаряваме,
нека повече да се обичаме,
на себе си да приличаме,
Нека бъдем по-добри
не само в такива дни!
Весела Коледа!
Да бъде Коледата ви незабравима,
а годината - неповторима!
Да сте здрави, весели, засмени
и от Бог благословени!

Comments are closed.