Масов открит урок по тенис за деца по случай победата на Григор Димитров

Българско училище “Звънче“ празнува победата на Григор Димитров на АТР финалите в Лондон с най-масовия открит урок по тенис за деца.

Григор Димитров е новата звезда на българския и световен спортен небосклон и ако за специалистите той е млад, талантлив, перспективен тенисист, то за нас, българите в чужбина, той е нашето момче, с което се гордеем, за което говорим, за което се вълнуваме и треперим. Григор подари на всички българи една прекрасна седмица, изпълнена с нестихващи емоции, много адреналин, сълзи на щастие и национална гордост. Извън корта той направи за България много повече от безбройните политически пътувания, визити и протоколи. България е пак на спортната карта на света, благодарение на Гришо!

Българският трибагреник, цялата атмосфера, затаеният дъх по време на играта и развяващите се знамена след всяко уникално разиграване, виковете на възторг и чувството на огромната любов и неистова радост – така минаваше всеки мач на Григор Димитров на О2 АРЕНА в Лондон.

Децата ни с огромна радост и гордост разказваха на небългарските си съученици и приятели, че шампионът по тенис е българин, като тях самите. Развълнувани и горди всички ние от българско училище „Звънче“ решихме да отбележим тази велика за всички българи победа. За нас това е усещането за топлина в сърцето, че България има своите нови герои , това е и знак за децата ни, че има още нещо с което можем да се гордеем.

Учители и ученици се събрахме в спортната зала на училището и проведохме най-масовия теоретичен и практичен урок по тенис. Нашият гост-лектор Ивайло Ангелов, дългогодишен треньор по тенис успя да разпали интереса у децата към играта и всеки ученик получи своя шанс да държи тенис ракета и да удари по тенис топка. Всеки един удар беше съпроводен с окуражителни възгласи и много добро настроение. Уморени след прекрасния урок прибрахме ракетите и знамената до следващия повод да ги развеем.

Comments are closed.