Незабравими мигове от нашия училищен живот

24 Май е ден, в който почитаме и се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий. По традиция това е денят, в който пожелаваме „На добър час“ на първокласниците и абитуриентите. Като един истински носител на българския дух и пазител на духовните ценности, нашето училище е продължител на тази традиция дори и зад граница.

На 20 май с тържествен концерт изпратихме зрелостниците от випуск 2023 на училище „Звънче“. В музикалната програма участие взеха първокласниците на училището, които с песни и стихчета твърдо заявиха своята готовност и желание да преминат успешно във втори клас. Магията на българския фолклор бе поднесена от детските танцови групи за народни танци към училището. В ритъма на шопския танц и ръченица ситно пристъпваха младите танцьори. „Върви, народе, възродени“ и „Песничка за буквите“ бе част от репертоара на малчуганите от предучилищна група. Групите за извънкласни занимания също се изявиха на сцената. Балетната школа на Мими Денс представи за първи път Парадните мажоретки, както и микс от класически и етно танци. А детски народен хор „Магия“ изпълни китка от народни песни. Със стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров абитуриентите казаха „Довиждане и до нови срещи“ на своето училище.

Денят продължи с творческите работилнички, подготвени от нашите прекрасни преподаватели и гости. Веднага след концерта деца и родители заедно творяха, лепиха, бродираха, рисуваха, декорираха и моделираха. Шестте работилници едва побираха всички желаещи да си тръгнат със ръчно изработен от тях сувенир.

Нашето събитие се допълни и от базарът на външни изложители. Гостите имаха възможност да си закупят бижута, сладки изкушения, български сувенири и персонализирани подаръци. За доброто настроение на родителите се погрижи Вероника, хореограф на танцов клуб „Пагане“, която поведе хоротеката. Скъп спомен от този празник ще останат снимките, дело на Васко фотографи и Даниела Ричърдс. Изложбен кът пък събра на едно място творби на наши ученици. В конкурса са печива се включиха деца и родители. По време на концерта се изтеглиха наградите и от томболата, които бяха осигурени от български бизнеси.

Благодарим на всички, които споделиха този ден с нас. Пожелаваме на абитуриентите да бъдат много успешни от тук нататък, а на нашите ученици- да следват техните стъпки.

Comments are closed.