Първи учебен ден

Вече девета  година училищния звънец бие в нашето уютно и прекрасно училище. Вече девета  година нови деца прекрачват прага на българско училище "Звънче".

"Звънче... , а защо звънче?" -  питат малчуганите и вперват любопитни очички в учителя си.

Така го кръстиха първите ни ученици от далечната 2008  година, когато училището ни стартира от хола, в къщата на нашата директорка Филка Ананиева.  Тя, през 2014 година, бе удостоена с престижната награда на МОН "Неофит Рилски" за просветна и родолюбива дейност. А през 2015 година е избрана в управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Все повече деца прииждат в класните стаи, за да се научат на българско четмо и писмо, да не забравят своите корени и да уважават миналото на дедите си. Да имат самочувствието на българи, произлезли от велик народ, с богато културно и духовно наследство, с история, която се губи далече, далече, в романтиката на отминалите дни.

Нашите учители са страхотни специалисти и дават не само знания, но и огромна любов, учат  с личния си пример, и със силата на духа си. Гледайки ги, ни напомнят за българските възрожденски даскали, които са учили децата на всичко и са давали мило и драго за своите ученици.

На добър час, скъпи родители, мили деца, прекрасни учители, ползотворна и успешна работа на всички през 2017-2018 учебна година

 

Благодарим ви от сърце, скъпи учители,

безкрайно 

уважение и признателност ви изказваме от името на всички.

Поздравления за първия учебен ден, поздравления за първите стъпки на малчуганите в класните стаи и уроците за България.

Прекрасен старт. На добър ни час.

На добър час учители, родители, настоятели, деца. 

Предстои ни да извървим прекрасен  и вълнуващ път заедно!

 

Comments are closed.