Талантът на Звънчетата на международна сцена

В края на изминалата учебна година Българско училище „Звънче“ получи покана за участие в XIII-то издание на Фестивала на българите по света „Аз съм българче“ 2021, чийто домакин е Българско неделно училище „Паисий Хилендарски“ към Гръцко-българско сдружение за култура „Паисий Хилендарски“ Атина, Гърция. Всяка година в рамките на фестивала се обявяват конкурси в три направления: литературен конкурс, конкурс за рисунка и конкурс за музикално-словесно народно творчество.

Щастливи сме да обявим, че и тази година имаме отличени и наградени ученици от нашето училище в два от конкурсите. В конкурса за музикално-словесно творчество в категория „Индивидуални изпълнения“, ТРЕТА НАГРАДА грабна Елена Герасимова (3 а клас), а за ПЪРВОТО МЯСТО при танцовите изпълнения се пребори Балетната школа на MimiDanceMix.

В литературния конкурс темите, по които децата имаха възможност да пишат бяха три: „Българче, знай своя род и език“, „Родна реч, омайна, сладка“ и „Прегърни природата с любов“. Всеки участник имаше право да избере и в какъв жанр да твори. В категория Проза с ВТОРА награда бе отличена Мариела Шопова (9 клас) с нейното есе на тема „Българче, знай своя род и език“. А в трета възрастова група на същата категория ПЪРВА награда бе присъдена на Никол Бонева (11 клас) и Кристиана Манолчева (9 клас). За есетата си на тема „Родна реч, омайна, сладка“ Иван Ташев (11 клас) е отличен с ВТОРА, а Габриела Ангелова (11 клас) с ТРЕТА награда. В раздел Лирика Алекс Митрев (8 клас) грабна ВТОРА награда с поемата си на тема „Родна реч, омайна, сладка“.

Поздравления на всички участници и отличени! Вие, деца, сте доказателство за това, че трудът и упоритостта се възнаграждават! Творете и не спирайте да изразявате себе си чрез творчеството си! Ние с гордеем с вас, с вашите огромни постижения, с вашите прекрасни творби! Вие сте доказателството, че нашият труд не е напразен! ПОКЛОН пред вас, скъпи наши деца!

 

Comments are closed.