Кампания за Записване на Ученици

Kампанията за записването на ученици за новата учебна 2024-2025 година.

Всички деца на възраст от 5 до 18 години са добре дошли при нас!

Крйният срок за ЗАПИСВАНЕ на НОВИ ученици е 15 август 2024 г. След тази дата имената на всички новозаписани деца се слагат в списък с резерви на съответния клас по реда на получаване на онлайн формата.

В предучилищна група се записват ученици, които НАВЪРШВАТ 5 години до 31 август 2024 г. 

В 1 клас се записват / преминават ученици, които НАВЪРШВАТ 6 години до 31 август 2024 г. 

Българско училище "Звънче" е единственото лицензирано училище в южните и югозападните райони на Лондон, което е сертифицирано да издава УДОСТОВЕРЕНИЕ за завършен клас на обучение, признато от Министерството на образованието и науката (МОН) в България. Тези удостоверения дават възможност децата, при завръщане в България, да НЕ държат приравнителни изпити.

Kampania-Zapisvane-Na-Uchenitsi

При нас вашите деца ще се запознаят с красотата и звучността на българския език в приятна обстановка с професионални, високо квалифицирани учители.

Освен задължителните часове по Български език, Литература, Човекът и обществото, История и цивилизация, География на България и Околен свят, нашите ученици се докосват до магията на българските фолклорни танци в извънкласни мероприятия с титулувани хореографи. А в часовете по народно пеене и балет/ моредни танци имат възможността да изразят своя талант.

Народни-Танци

За онези ученици, които имат желание да получат удостоверение за завършен клас, но нямат възможност да посещават редовно учебните занятия, училището предлага и осъществява дистанционно обучение с виртуална класна стая и индивидуален план, съобразен с натовареността в английските училища и свободното време на учениците.

лого

  • В сътрудничество сме с български институции, български компании в България и по света, с Еврочикаго, с Държавна агенция на българите в чужбина (ДАБЧ), участваме в конкурси, каним прекрасни успели българи с големи сърца и много идеи, с които взаимно популяризираме българския език в чужбина. 

Българско училище „Звънче“ е член на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ), благодарение на която българският език е признат за матуритарен в редица държави в Европа. В наешто училище деца имат възможност да държат изпит по Български към ДЕО и да получават печат за двуезичие, които им помага за бъдещо развитие.


Наши ученици имат възможност да кандидатстват и да учат в български висши учебни заведения по облекчен принцип.

За целта зрелостниците ни ще имат възможност да държат своя изпит към Департамент за езиково обучение към Софийски университет "Св. Климент Охридски" по български език. Този изпит е за покриване на ниво на владеене на българския език. Ако децата заявят желание за кандидатстване в български ВУЗ-ове, ние ще ги подготвим за изпита; за оформяне на документите и тяхното подаване; ще бъдем до тях и с тях в целия този процес.

За да стане това плавно ние задължително трябва да имаме заявка от децата, в кой ВУЗ искат да кандидатстват и по коя специалност искат да се обучават, не по-късно от 5 декември всяка година.

В Български ВУЗ-ове децата могат да кандидатстват по магистратърски и по бакалавърски програми, както и за докторантури.  

 

За повече подробности се сържете с нас!

6
  • Учениците от горните класове сами правят предпечатната подготовка на материалите за списание „Училищен Звънец“, давайки воля на въображението и любознателността си.

  • Всяка година провеждаме благотворителни кампании, в които се включват местни български бизнеси, заедно с които помагаме на деца в нужда в България.

Осигурете място на детето си, като попълните формата за записване

 Нека израстваме заедно!