Кампания за Записване на Ученици

Kампанията за записването на ученици за новата учебна 2021-2022 година.

Всички деца на възраст от 4 до 19 години са добре дошли при нас!

Крйният срок за ЗАПИСВАНЕ на НОВИ ученици е 31 август 2021 г. След тази дата имената на всички новозаписани деца се слагат в списък с резерви на съответния клас по реда на получаване на онлайн формата.

В предучилищна група се записват ученици, които НАВЪРШВАТ 4 години до 31 август 2021 г. 

В 1 клас се записват / преминават ученици, които НАВЪРШВАТ 6 години до 31 август 2021 г. 

Българско училище "Звънче" е единственото лицензирано училище в южните и югозападните райони на Лондон, което е сертифицирано да издава УДОСТОВЕРЕНИЕ за завършен клас на обучение, признато от Министерството на образованието и науката (МОН) в България. Тези удостоверения дават възможност децата, при завръщане в България, да не държат приравнителни изпити.

Kampania-Zapisvane-Na-Uchenitsi

При нас вашите деца ще се запознаят с красотата и звучността на българския език в приятна обстановка с професионални, високо квалифицирани учители.

Освен задължителните часове по Български език, Литература, Човекът и обществото, История и цивилизация, География на България и Околен свят, нашите ученици се докосват до магията на българските фолклорни танци в извънкласни мероприятия с титулувани хореографи. А в часовете по приложно изкуство имат възможността да изразят своя талант.

Народни-Танци

За онези ученици, които имат желание да получат удостоверение за завършен клас, но нямат възможност да посещават редовно учебните занятия, училището предлага и осъществява дистанционно обучение с виртуална класна стая и индивидуален план, съобразен с натовареността в английските училища и свободното време на учениците.

лого
  • БУ „Звънче“ подпомага и улеснява обучението на ученици от 8 до 12 клас.
  • Годишната учебна такса за гимназиален курс е само £150.00. А ученици, които се самоиздържат, заплащат £70.00 годишна такса.

  • В сътрудничество сме с български институции, български компании в България и по света, с Еврочикаго, с Държавна агенция на българите в чужбина (ДАБЧ), участваме в конкурси, каним прекрасни успели българи с големи сърца и много идеи,  с които взаимно популяризираме българския език в чужбина. 

Българско училище „Звънче“ е член на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ), благодарение на която българският език е признат за матуритарен в редица държави в Европа. А в САЩ нашите деца имат възможност да държат изпит по Български към ДЕО и получават печат за двуезичие, които им помага за бъдещо развитие.


От тази година наши ученици имат възможност да кандидатстват и да учат в български висши учебни заведения по облекчен принцип (Постановление №103 на Министерски съвет), ново постижение на АБУЧ.

За целта зрелостниците ни ще имат възможност да държат своя тест към МОН по български език и литература, история и география. Този изпит е за покриване на ниво на владеене на българския език. Ако децата заявят желание за кандидатстване в български ВУЗ-ове, ние ще ги подготвим за изпита; за оформяне на документите и тяхното подаване; ще бъдем до тях и с тях в целия този процес.

За да стане това плавно ние задължително трябва да имаме заявка от децата, в кой ВУЗ искат да кандидатстват и по коя специалност искат да се обучават, не по късно от 5 декември всяка година.

В Български ВУЗ-ове децата могат да кандидатстват по магистратърски и  по бакалавърски програми, както и за докторантури.  

Когато децата бъдат приети в съответните висши учебни заведения, една година те ще получават по 240 лв. на месец безвъзмездна помощ.

 

Ако първата година успехът, след полагане на техните изпите, е Мн.добър 4.75  и отгоре, те ще продължат да получават тази месечна помощ. За повече подробности се сържете с нас!

6
  • Учениците от горните класове сами правят предпечатната подготовка на материалите за списание „Училищен Звънец“, давайки воля на въображението и любознателността си.

  • Всяка година провеждаме благотворителни кампании, в които се включват местни български бизнеси, заедно с които помагаме на деца в нужда в България.

Осигурете място на детето си, като попълните формата за записване

 Нека израстваме заедно!