Ние Правим Добро

Добротата е ключът към душата на всяко човешко същество. Една усмивка, един мил жест, една добра дума могат да отворят пролука и в най-свъсеното и намръщено небе. Доброто е протегната ръка, която построява мост над пропастта.

По време на майските концерти 2024 г. събирахме средства за Дани, ученик на нашето "Звънче"

Скъпи приятели, родители и ученици,

С огромна радост и благодарност искаме да изразим нашата признателност към всички, които се включиха в благотворителната кампания на училище "Звънче" – „НИЕ ПРАВИМ ДОБРО“ в подкрепа на Дани. Вашата щедрост и съпричастност направиха възможно събирането на средства в размер на £2986 за лечението на Дани. Сумата вече е преведена по дарителската сметка.

Благодарим на всички, които дариха награди за томболата и взеха участие в благотворителния базар. Вашите усилия и желание да помогнете са безценни и показаха силата на общността ни. Откупуването на различни артикули, приготвени с любов от учениците и техните семейства, не само подпомогна финансово каузата, но и създаде истинско усещане за сплотеност и взаимопомощ.

Специални благодарности към учениците, учителите и родителите от училище "Звънче" за организацията и всеотдайността, с които се включиха в кампанията. Вие сте пример за подражание и вдъхновение за всички нас.

Благодарение на вашата подкрепа, Дани има шанс да получи необходимото лечение и рехабилитация, които ще му дадат шанс за по-добро бъдеще. Вие доказахте, че заедно можем да преодоляваме трудностите и да правим добро.

Вашата помощ е безценна и ще остане в сърцата ни завинаги.

Сърдечно ви благодарим!

Даренията може да направите на:
https://gofund.me/814cf01a

Банкова сметка
Name: MRS P S GRIGOROVA
Account Type: Personal
Account Number: 27421525
Sort Code: 23-05-80

For payments from outside the UK
SWIFT/BIC: MYMBGB2L
IBAN: GB28MYMB 230580 27421525
Metro bank,
London

PayPal:
Pgrigorova@yahoo.co.uk

Уважаеми родители,

поредна благотворителна кауза чрез творчеството на децата и вашата благородна подкрепа от мартенските работилници намери своята реализация.

Общо събраната сума от работилничките е в размер на £512.

Средствата ще подпомогнат реконструкцията и разширяването на православния храм “Св. Йоан Рилски” към Посолството ни в Лондон.

Щастливи сме, че нашата училищна общност ще бъде част от посвещението да се разшири и подържа в английската столица храм на вярата и духовността ни!

Благодарим Ви за съучастността!

Екипът на “Звънче”

"Мястото на Мама" изразява своята признателност и искрена благодарност към Вас, уважаеми родители и мили деца, че подкрепихте тяхната кауза чрез Вашите щедри дарения.

"Вашата подкрепа доказа, че с общи усилия можем да осъществяваме големи и благородни каузи. Благодарим от сърце за протегнатата от Вас ръка и за загрижеността към нашите деца! Пожелаваме Ви здраве, професионална устойчивост пред предизвикателствата на времето и лично щастие!" Мария Йорданова, председател на фондация "За децата с церебрална парализа"

С Вашата подкрепа, фондацията се доближава една стъпка към завършване изграждането на пространството за майките на "различните деца".

 

 

С коледната капмания подкрепихме "Мястото на Мама", пространство за майките на "различните деца".

 

Скъпи родители, приятели и деца,

искаме още веднъж да кажем своето голямо БЛАГОДАРЯ за подкрепата и реализирането на нашия Коледен концерт и благотворителни инициативи. Събраната сума от Сърбитън е £452.00 и заедно с дарената сума от Сътън, в размер на £770.00, ОБЩО £1220.00 са преведени по сметката :

ЗА ДЕЦАТА С ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА
Банка ДСК - АД
BGN : BG60STSA93000027198877
BIC: STSABGSF

Изказваме и нашите специални благодарности към родителите, изложители на базара, които дариха таксите си за участие на училището ни.
Бъдете здрави и благословени!

"Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят!" Марк Твен

Всеки, който желае може да направи дарение към тази инициатива. Повече подробности ще намерите на страницата на Фондация "За деца с церебрална парализа"

Прогресът на ремонтиране и обзавеждане на пространството може да следите на фейсбук страницата на фондацията. 

"Ако имате контакт със строителни фирми, които биха дарили материали или биха дали отстъпка за добра кауза, молим разкажете за нас. ‍‍‍‍
Споделяме тук материалите, които са ни необходими в момента, за да продължим ремонта. След това ще остане обзавеждането, довършването на санитарните помещения и подовата настилка. Сумата, която ни дели от целта изчисляваме на 35 000 лв. " са споделили във фейсбук инициаторите на "Мястото на мама". Предоставяме и на вас, добри хора, подробен списък и ценоразпис на необходимите материали за завършване на помещението.

 

 

Прекрасни и добри хора,

Обръщам се към всички вас с дълбоко идваща молба от сърцето ми. Това прекрасно, усмихнато дете е на моята братовчедка. Наско е на 4г. и е роден с венозно съдова аномалия зад дясното ухо. От ден първи семейството се опитва да намери пътя към лечението на този прецедент за България. Наско беше подложен на различни видове лечения, които за съжаление не доведоха до резултат. С развитието на Наско расте и съдовата аномалия, която ако бъде наранена, може да доведе до фатален край, т.к няма да може да се спре кръвта.

Единствената сила, която крепи семейството е прекрасната усмивка на Наско.
Знам колко силни можем да бъдем ако се обединим и може да помогнем на Наско. Знам колко добрина има сред нас и затова се обръщам към вас, защото:

Всяко дете заслужава да играе щастливо и безгрижно.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087678728865

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ
ТИТУЛЯР: АТАНАС АНГЕЛОВ ВЪТЕВ
Банка: ДСК
IBAN BG71STSA93000029461786 BGN
BIC: STSABGST
IBAN BG05STSA93000029461907 EUR
BIC: STSABGST

Стефка Димитрова
класен ръководител на 1 б клас
в БУ "Звънче", Сътън

Здравейте мили и сърцати хора,

Казвам се Станимира и днес с нестихваща болка в сърцето ще ви споделя историята на моята едничка дъщеря Габи на 13г., която е диагностицирана с ужасяващия Сарком на Юинг – рядък и агресивен рак.

Измина точно година, откакто непосилната болка се превърна в ежедневие за Габи. Болка, която никое дете на 13 години не трябва да понася. Болка, която я преведе през безброй лекари в 4 различни града и безброй диагнози: остеопороза, коксартроза, болест на Пертес. Последната и най-ужасна диагноза, потвърдена след биопсия, е Сарком на Юинг. В смазващия курс на химио- и лъчетерапия болката е още по-страшна. Към момента Габи е с над 60% некроза на тазобедрената кост. Наложителна е операция за подмяна на костта с имплант и премахване на тумора. За лечението ѝ в Турция са необходими по първоначална оценка около 500 000 лева. Всяко дарение, всеки лев е от огромно значение. Още един детски живот зависи от това. И боли. Но трябва да вярваме, че ще се справим.

https://pavelandreev.bg/campaign/badeshte-za-gabi?fbclid=IwAR0Kr9slHsV9D3VBo7Ke0VKFZThxQVQ1aQNFMV1QT8uzxRcBbYDebU5DeT0

МИЛИ ХОРА, НАДЕЖДАТА НИ Е ВЪВ ВАС!!! Сумата за лечението и необходимата й операция е непосилно за една самотна майка като мен, която се лекува от лупус еритоматодес. МОЛЯ ВИ ЗА ПОМОЩ! МОЛЯ ВИ ЗА НАДЕЖДА ЗА ЖИВОТА НА ЕДИНСТВЕНАТА МИ ДЪЩЕРЯ! Вярвам, че само заедно ще успеем да осигурим специализираното лечение, от което Габи се нуждае!

 

 

Направихте нещо много добро.

Преди малко повече от седмица получихме писмо с молба за помощ от Мариела Кличанова Рачева. Нейната сестра Гергана Кличанова Рачева, която е с психически проблеми, 44 годишна, нетрудоспособна е живеела в двуетажна къща с родителите си пенсионери в с. Каравелово, ул. "Еделвайс" №11. И двата етажа на къщата са необитаеми в момента след наводненията. Опитват се да направят ремонт, започвайки от покрива на къщата и ни помолиха за съдействие. В момента и тримата живеят при сестрата Мариела в Карлово, която има две деца и стават 7 души в един апартамент.

Веднага взехме под внимание случая. Проучихме и проверихме всичко. Състоянието е такова, да не кажа и по-лошо. Направихме споразумение с карловски строителен магазин и хората си закупиха строителни и нужни материали за сумата, която Вие дарихте.

Прилагам фактурата и малко снимки от къщата.

Благодарности към всички. Сумата е използвана за нещо смислено и конкретно. Едно семейство ще има малко по-добра зима и ще е в собствената си къща.

Милена Везенкова

Президент на Ротари клуб Карлово, 2022/2023

Малко преди началото на учебната година отправихме апел към родителите на нашите ученици, средствата, с които са имали желание да закупят букет цветя за учителите, да ги дарят на нашата благотворителна кауза НИЕ ПРАВИМ ДОБРО. Те ще бъдат дарени на община Карлово, която пострада тежко от проливните дъждове и последвалите наводнения.

Общо събраната сума от двата филиала на училището е £1352.75

Целият екип на „Звънче“ изказва най-искрени благодарности към всички родители, ученици, баби, дядовци и приятели на нашето училище. С вашия сърцат жест вие, мили хора, показвате на деца ни колко единни можем да бъдем в трудни моменти. За жителите на община Карлово това ще бъде един малък лъч надежда за справяне с бедстващата ситуация.
Благодарим Ви!

Средствата са вече преведени към Ротари клуб Карлово.

Огромни благодарности към всички деца, родители и учители от Българско училище ,,Звънче''.
Мили хора, Вашият жест е огромен. Вие протягате ръка в труден момент. С този жест помагате на хора в голяма нужда, но също така показвате, че България не свършва на граничната линия отбелязана на картата.
Като президент на Ротари клуб Карлово гарантирам, че сумата ще бъде използвана в помощ на засегнатите от наводнението хора.
Конкретна информация как точно са използвани дарените средства ще дам на по-късен етап.

Благодаря ви от сърце
Милена Везенкова
Президент на Ротари клуб Карлово 2022/2023

 

 

Скъпи родители и съмишленици на Българско училище “Звънче”,

В последните три месеца организирахме две  благотворителни кампании с две благородни каузи.

Коледните инициативи посветихме в памет на нашия учител по китара Венци, за да бъде увенчано делото му в продължение s откриване на школа в родния му град Сливен за обучение на млади таланти.

 

В резултат на Вашето съмишлие, дейното участие на учениците ни в коледните работилнички, също така и от организираната онлайн коледна томбола, беше събрана сумата от 1500, която вече е дарена на фондацията,  основана от близките на Венци. Братът на Венци, Хрис, който лично познава административния директор на училището, Ралица Славова, изпрати това съобщение във фейсбук страницата на училището.

 

Втората кауза беше организирана в помощ за лечението на малкия Виктор. Мартенските работилнички обединиха идеята за почитане на традициите ни с проява на милосърдност и от ученици, и от родители. Средствата от продажбата на сътворените от децата мартенички в размер на 600 вече дават надежда на Виктор и семейството му за пълноценно и щастливо детство!

Ето и писмото, което семейството на Вики изпратиха до училището.

 

 

Ако вие, мили хора, желате да помогнете на двете каузи, които подкрепяме тази година, може да дарите тук:

За Венци

За Вики

 

Благодарим Ви!

Нека продължим да правим добро!

Бъдете здрави и обичани!

НАДЕЖДА ЗА ВИКТОР

Пиша това писмо със сълзи на очи и пронизваща болка в сърцето, тъй като се чувствам безпомощна! Също така се надявам и се моля, че заедно с вашата подкрепа моят 3-годишен син Виктор, най-малкият от трима, ще има по-светло бъдеще.

Това е дълга история и повярвайте ми, трудно е да се обясни с прости думи. Все пак ще се опитам да го изясня максимално.

През първата си година той беше бебе-мечта. Той даваше широка усмивка, винаги когато извикаме името му и наистина изпълни живота ни с толкова много щастие до деня, в който осъзнахме, че нещо не върви както трябва.

От този ден сякаш спря да расте. Той изобщо не започна да говори или да общува. Игнорира ни, когато му говорим, не прави никакъв зрителен контакт. Започна да не спи много добре (максимум 6 часа през нощта). Започна да се съблича и ходи гол. Влиза в банята да си взема душ по 4 или 5 пъти на ден. Дори навън излиза гол, хапе ни... той буквално живее в свой свят.

В дните, когато той крещи и плаче неудържимо се моля на Бог за помощ, тъй като не знам дали нещо го боли, нито как мога да му помогна.

Не яде, не пие вода, основно е на адаптирано мляко. Солети или препечени филийки той отхапва от тях и ги хвърля на земята. Отказва дори да опита каквато и да е храна. Той обаче би сложил в устата си всичко друго, например играчки, пастели, пластелин, тебешир, пясък, свещи. Изглежда, че не прави разлика между различните неща. Виктор отказва да използва тоалетната. Все още носи пелени.

Всичките му поведенчески проблеми са резултат от сензорни проблеми, част от аутистичния спектър. След като беше диагностициран, бяхме прегледани от много и различни специалисти. Всички те потвърдиха, че има сериозни забавяния в езика и развитието. Повечето от тях препоръчаха болница EmCell в Киев за терапия със стволови клетки.

За съжаление случаят на Виктор не е лесен и ще ни трябват поне 4-5 терапии веднъж на всеки 6 месеца. Една терапия струва £10 000. Това са абсолютно невъзможни пари за нас. Дори сега по-голямата част от нашите приходи отиват за ежедневните му нужди като частна речева терапия и OT терапия, които са изключително скъпи, но се надяваме, че могат да му помогнат да се подобри. Кандидатствахме за кредит, но получихме отказ, тъй като понякога едва можем да покрием директните си дебити навреме. На всичкото отгоре имаме още две деца, за които да се грижим.

Първото лечение на Виктор може да бъде направено през февруари, което означава, че имаме много кратко време, за да намерим парите за първата му сесия.

Терапията със стволови клетки се използва успешно за лечение на ASD. Всички деца, които вече са получили този вид лечение, показват голямо подобрение във всички етапи. Той помага за възстановяване на увредените клетки и тъкани, регулира информацията в тялото и подобрява цялостната регулация на имунната система и невронната свързаност в мозъка.

Това лечение е извън нашите финансови възможности и без помощ няма да можем да платим сумата. Ще бъда вечно благодарна на всеки, който може да ни подкрепи с възможно най-малко, защото всяка малка помощ ще бъде огромна. Моля, върнете надеждата ни да го чуем да говори, а не да крещи, да го видим да спи спокойно през нощта, да разпознае лицето ми, да ме наречете мама и да ми каже дали е добре или го боли някъде.

Това е единственото ми желание и ви моля за помощ като майка на дете! Дете, на което може да се даде шанс да се радва да бъде дете!

С благодарност: Светослава Русева

Линк за дарения --> Go Fund Me

Скъпи деца, родители и съмишленици на Българско училище ,, Звънче”, както всяка година, така и тази, ние изразихме нашата воля да бъдем благодетели като творихме и създадохме  малки вълшебства, в които вплетохме обич, топлота и състрадание.

Ние вярваме в силата на това възпитателно въздействие да израстват децата ни в хуманност и създавахме в нашите Коледни работилнички с кауза творения за дома ни, картички, за да поздравим за светли и честити дни, и за да дарим.

Да дарим надежда, че можем да подобрим частица в този необятен свят.

Благодарим на децата за усърдието, с което изработиха коледната  украса и картички, от продажбата на които събрахме сумата от £317. Благодарим на родителите за благородната подкрепа и на всички, които се включиха!

Живеем във време на изпитание и тази Коледа  нашата дарителска инициатива се осъществи с идея да подпомогнем и благоприятстваме здравната спешна помощ на болницата в Смолян.

Предоставяме на вашето внимание Благодaрственото писмо, с което болничното заведение засвидетелства признателност за нашето благодеяние.

Да бъдат все така добронамерени делата ни и благословени дните!

Нека отново подадем ръка, скъпи приятели на БУ„Звънче“! Защото всяко дете има право на усмивки и весели игри!...

Александър Тонев е почти на 5 години и живее със своите родители и брат Ивайло във Враца. Семейството му се бори за това малкият Алекс да може да играе рамо до рамо със своето братче-близнак – да се изправя и запазва равновесие, да бутат колички заедно, да ритне и той топката... Алекс страда от спастична квадрипареза и се нуждае от системна кинезитерапия, която включва рефлексно предизвикано придвижване и невроразвиваща терапия. Интензивната рехабилитация и продължителното лечение водят Алекс, с макар и мънички стъпки, напред към по-пълноценна игра и общуване у дома и навън.

Нека да помогнем в тежката битка за прохождане на този малък юнак!

За повече информация, контакт със семейството на Алекс, както и къде в България може да направите дарение  – на Фейсбук страница „Да помогнем на Алекс да проходи!“

https://www.facebook.com/Да-помогнем-на-Алекс-да-проходи-350774062191220/

„НИЕ ПРАВИМ ДОБРО“ е името на нашата благотворителна кампания. За повечето това е само едно име, но за хората, на които помагаме, това понякога е последната надежда. Благодарение на вас, скъпи родители, ученици и приятели на БУ „Звънче“ и вашите дарения, събрани по време на училищни концерти, тържества и събития, сме помогнали на много деца- на Данаил, Деян, Преслава, Даниел, Николай, Тошко, Любчо, Ралица и Рая (всички с диагноза детска церебрална парализа) да получат своите ортопедични колела, благодарение на които възстановяването на тези деца върви в положителна посока.

Рая е детето, за което събрахме и средства, така необходими за нейната операция в САЩ. Родителите й ни държаха в течение през цялото време, докато трае лечението и възстановяването на Рая. След операцията тя няма нужда от ортопедичното колело, няма нужда и от помощни средства за предвижване (патерици или бастун). Вие, скъпи хора, бяхте добри към Рая и тя оценява всичко, което сте направили за нея. Сега е ред и тя да помогне на деца в нужда, както вие помогнахте на нея.

Следният имейл получихме от родителите на Рая:

Г-жо Ананиева,

с радост пиша отново тези редове към Вас, към Вашите деца, учители, родители и благодетели!                                                                                                                                         

Време е доброто дело от Ваша страна да продължи по пътя  си! Преди 2 години, Рая,  получи чрез вашето дарение мечтаното колело, с което да прави специализирана рехабилитация. След помощта на много добри хора като Вас, нашата дъщеря се оперира в САЩ.  Рая, вече година по-късно може да кара обикновено колело като всички деца, може да ходи в позната среда без помощни средства. Тя с огромна радост подари своята специализираната триколка на Дневен център за деца и младежи с увреждания в село Васил Друмев, област Шумен, за да могат и там децата като нея да се забавляват в летните дни.

Пожелаваме Ви незабравимо лято, усмивки и слънчеви дни!

Вярвайте в доброто!

Поздрави,

сем. Колеви

Здравейте мили учители, ученици и родители от Българското училище "Звънче".

Искаме да изкажем нашите огромни благодарности към всички вас, които ни подкрепяте!!!

Да направиш добро, да дадеш шанс за живот, да дариш усмивка, да дадеш ръка, когато някой се нуждае от опора, да вдъхнеш кураж, когато някой е обезверен- това е възвишено!!

Благодарим на всички вас, мили сънародници!!

Вие ни показахте, какво означава да бъдеш добър и да уважаваш човека до себе си!!

Вие показахте, че при децата няма разделение на болни и здрави!

Не можем да опишем колко зареждащо е каузата ни да се изпълва със значение и смисъл, именно благодарение на толкова добри дечица и техните необикновени родители, възпитали ги на висши ценности!

Поклон пред всички вас!!!

С уважение:

Цветелина Петрова

Това е благодарствен имейл от родителите на близначетата Марти и Божи, които страдат от Детска Церебрална Парализа, и за които продължаваме да събираме средства за тяхната операция.

 

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Уважаема г-жо Ананиева,

Уважаеми учители, родители,

Скъпи деца,

Честит 15-ти септември, когато звънът на училищната камбана вълнува малки и големи с необикновена сила!  Учебната година е начало на едно вълнуващо пътешествие по пътя към знанието, мечтите и постъпките ни. Трудно намираме най-хубавите думи да изразим благодарността си към вас, че помогнахте на дъщеря ни Рая.

Рая е герой! Но всички вие също сте герои, защото отворихте сърцето си за нея. Тя, която зарази с усмивката си и завладя сърцата ви вече не се движи с проходилка. Нейните крачки са все по-уверени, а бастунчетата и са като малки опори по-големия и трънлив път към успеха. Деца, благодаря ви от сърце за безценните монети, те не бяха просто шанс за Рая. Не, тези монети звънят по-различно – като камбанки, които ни напомнят, че добротата и обичта са най-чисти и красиви в сърцата на децата. Вярвам, че ще продължите доброто дело и ще помогнете на следващото дете в нужда. С Ваша помощ успяхме да разберем, че и големите препятствия, след време могат да се окажат малки камъчета по пътя ни или още по-хубаво – стъпала към промените, за които мечтаем.

Бъдете любознателни и смели в преследването на мечтите си! Отворете сърцата си и умовете си, бъдете любопитни и знайте, че знанието е ценност!

Успешен старт на учебната 2018/ 2019 год., нека книгите са прозорец към нови знания, а човечността да бъде водеща в най-ценните ви уроци в училище ” Звънче”.

Благодарим Ви от сърце!

 

С уважение,

Сем. Колеви

 

 

 

Да помогнем на Рая да проходи!

На Рая помогнахме веднъж, за да може тя да проходи! От кампанията ни миналата година успяхме да й закупим ортопедично колело, благодарение на което тя значително подобрява своите двигателни функции и най-вече вървеж и походка. Сега Рая се придвижва  в проходилка. Нейната цел и тази на родителите й е тя да махне проходилката и да се движи самостоятелно.

За Рая има какво да се направи – категорични са от екипа на д-р Парк от Saint Louis Children’s Hospital., щата Мисури, САЩ.

Надеждата се крие в метода Селективна дорзална ризотомия (Selective Dorsal Rhizotomy – SDR). Операция, чрез която се прекъсват онези нерви в гръбначния стълб, които причиняват парезата. По този начин тя се премахва трайно. Операцията на Рая е планиранa за октомври 2018 г. , ако средствата се съберат по-рано, тя ще има шанс да се планира и през лятото. Необходимо е дотогава да се събере исканата за лечението сума от 46 245 щатски долара, както и около 15 000 щатски долара за самолетните билети и едномесечен престой в Сейнт Луис, Мисури. След операцията Рая трябва да остане около 30 дни под лекарско наблюдение и за да й бъде извършена специфична рехабилитация. Фондът за лечение на деца в чужбина не одобри финансирането на операцията на Рая и сега нашата малка усмихната принцеса разчита на всеки, който може с нещо да помогне.

Това е линка към страницата с дарения, където всеки може да даде частица надежда на това малко момиченце, което не се предава пред никакви трудности. Там ще намерите подробности за нейното състояние и съпровождащите медицински документи.

https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-raia-da-prohodi-22?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=share_campaign

Ние от училище "Звънче" ще дарим всички събрани средства от мартенския базар за тази кауза.

Скъпи родители, мили деца, прекрасни баби и дядовци

 

От стартирането на нашето прекрасно училище „ЗВЪНЧЕ“ всички ние, благодарение на Кети, вече собственик на най-прекрасния български салон за красота в Лондон KETI’s Hair Shop, направихме благотворителната кампания „Ние правим добро“!

Тази кампания осигури триколки на много  деца в България като зарадва семействата им и осигури нормален социален живот на тези малки сладурчета.

Първото колело, което дарихме през 2012 година беше на Дидко, вече голямо момче, което е истински боец. В училище Дидко към днешна дата получава само отлични оценки и участва в състезания. Ние следим с радост всяко негово постижение.

През годините заедно със собствениците на OFF NEWS BG  и Жоро (производителят на триколките) ходихме по инцтанции, говорихме с хора, които имаха влияние, за да направим така, че „чудото на Жоро“ да достига до всички деца и семейства, които искат да го имат.

Нашата кауза и ходене по мъките се увенча с успех. От миналата година, всяко семейство, което иска да закупи за детето си триколка се финансира от Социалното ни министерство, независимо от доходите на семействата.

Разбраха нашите управници най-накрая, че това признато „чудо на Жоро“ от здравното ни Министерство още през 2009 година, трябва да влезе в списъка на Социалното министерство и да се финансира от него. Защото помага, защото дава надежда, защото прави децата щастливи!

Свършихме си работата, прекрасни родители и с вашата неотразима помощ.

За това всичките средства, които събрахме от продажбата на мартениците миналата учебна година, от томболата на барбекюто и частично от продажбата на списанията дарихме на Пловдивската НПО „Паралелен свят“.

Първата театрална изява на деца и младежи с интелектуални затруднения от сдружение "Паралелен свят" с постановка "Сътворение"

 

https://www.youtube.com/watch?v=4NTJ3YOmAr8&feature=youtu.be

Браво на нас, прекрасни хора, Коледа живее в сърцата ни през цялата година, а добрината и съпричастността е наш неизменен спътник.

 

 

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ!

Тази година нашата акция

«НИЕ ПРАВИМ ДОБРО»

е свързана с Мартинка

НЕКА ДА ПОМОГНЕМ!!!

Малката МАРТИНКА е пила хапчета за имунна система от ранните си години - периодично, за укрепване на тялото. На фаталния ден майка й Катерина в момента, в който е тръгнала да разрежда хапчето във вода, Мартинка го гълта и припада. Попада й в трахеята и тя изпада в кома. Спира притокът на кислород до мозъка за няколко минути. В спешен център в Банско я връщат към живота. После я транспортират до Пирогов. Там й правят операция, но не й помагат много.

Диагнозата и е хидрозефелия. Налага се да замине за Турция където я стабилизират. Там лечението е над 50 000 долара. Парите са събрани и платени. Малката не е в съзнание, в будна кома е.

Тя вижда и чува но не е контактна. За съжаление в болницата в Турция само това могат да направят. Семейството търси варианти. Стигат до Израелска болница.

В Израел са дали надежда да я стабилизират и да я изкарат състоянието на будна кома, като дават 95% надежда, че Мартинка ще може да се върне към нормалния живот. Ще може да ходи и да говори, ще може и да пише. В сметката на майка й се събират пари от добри българи с огромната подкрепа на кмета на Банско и местни бизнеси.

С тях са платени разходите в турската болница, платен е и

самолетът до Израел (17 хил. долара) и първият месец в болницата в Израел (70 хил. лева. ).

Сега събираме парички за втория месец - 70 хиляди лева.

С огромна любов (от продажбата на новогодишните картички, от томболата и от входа) бяха събрани общо от двете училища  £763.28.

Със средствата, събрани от продажбата на 6 брой на списанието „Училищен звънец“  от миналата година общата сума, която ще дарим на Мартинка става £973.28.

Благодарим ви прекрасни хора! Благодарим за съпричастността ви, за щедростта ви  и за добрината ви! Вашата любов и огромно състрадание, готовността ви да помогнете щедро ще донесат изцеление на това прекрасно малко момиченце, което се бори за живота си.

Бъдете здрави и честити!

 

Нека да помогнем, скъпи хора,

кой с каквото може – от сърце

Мартинка има нужда от нас!

Рая и нейнте родители

Рая и нейните родители

До Филка Ананиева
Директор на Български училища „Звънче“
И до всички деца и родители – хора с големи сърца!
Благодарствено писмо

Скъпи деца, учители, родители и дарители- това е Рая. Тя е само на 4 години и е със заболяване детска церебрална парализа. Рая не ходи, но е много умно, словоохотливо и будно дете, което най-много обича да играе с връстниците си. Тя посещава масова детска градина, участва активно в учебния процес. Разбира, че е различна, но ние като нейни родители сме се опитала да и обясним , че в това няма нищо лошо. Децата в нейната детска градина и помагат, там тя се придвижва със специална проходилка. По света има различни деца, едни не чуват, други не виждат, трети не ходят, но всяко дете е уникално за себе си. Рая всеки ден прави рехабилитация за да успее да направи първите си крачки. Има потенциал и лекарите дават надежда, че тя ще ходи. Днес, неочаквано за нас, с г- жа Ананиева се чухме и разбрахме, че Рая ще получи така мечтаното колело. Благодарим Ви от сърце и вярвам, че доброто се връща! С всяка надежда и жест, която дарявате на дете в нужда, Вие израствате духовно! Благодарим от сърце!
Изпращаме ви снимка с колелото, което пристигна при Рая!

Рая Колева

Рая Колева

Поздрави: сем. Колеви

Деан Юруков

Деан Юруков

Малкият Деан Юруков, който е едва на 9 години, страда от рядкото заболяване артрогрипоза. Благодарение българската общност в Лондон, той за втори път получава невероятен подарък. Средствата за новото колело са събрани на Деня на Българската Традиция и Култура, проведен на 04.06.2016 г. в Сатън, Лондон. Сумата, от двете дарителски кутии в деня на събитието, се оказа достатъчна, за да може малчугана вече да кара нов велосипед-триколка, направен според неговите потребности.  Майката на момчето, Цветелина Юрукова, разказва, че синът й е получило първият си ортопедичен велосипед през 2012 г., който обаче му станал твърде малък.  „Върнахме го на човека, който го бе произвел, за да може да го дари на други хора. Но не можахме да съберем сумата от над 1000 лв. за нов. Искам за изкажа специална благодарност на главния инициатор за събирането на средствата - Филка Ананиева, директор на българското училище „Звънче” в Лондон. Когато взехме първото колело през 2012 г., Деан не можеше да ходи. Първо започна да кара колело и чак след това проходи. Голяма част от неговото прохождане се дължи и на велосипеда”, разказа жената.

http://www.marica.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2-%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-news707383.html

Дарение - Ортопедично колело за Рали

1-Ралица

 

Думи от сърце от майката на Рали:

"Казвам се Мария и съм майка на едно прекрасно момиченце Ралица. Живеем в с. Белащица намира се на 5 км. от гр. Пловдив .
Ралица е на 11 годинки в 4-ти клас . Диагноза Детска Церебрална Парализа .
Не може да ходи самостоятелно , и не говори. В продължение на 10 години правим ежедневна рехабилитация в Медицински център Интермед Прима.

Има сестра по голяма на 15 години.
Рали е много добро и послушно дете , нея я радват елементарни неща, има си едно приятелче кученце казва се Каспър. За нея кучета , котки и други животинки бяха нещо много страшно, но свикна с Каспър и това е най-голямата й радост сега. Като го види много е щастлива.

Обича разходките, знаете в секата как е - всяко дете е на колело, гледа ги - иска да се качи, сега с вашия подарък... ще е много щастлива, че и тя ще има колело и ще кара наравно с децата.

Рали обича морето и водата, а за себе си, какво да кажа, щастлива съм, че я имам. Тя е едно ангелче. Бог ми я е изпратил, защото е знаел, че ще се грижим с любов за нея. Двете сме неразделни, не можем една без друга, обичам я с цялото си сърце.

Има моменти, когато се замисля за бъдещето и ми става тъжно, Но така е...

Грижовен татко, любяща майка и две прекрасни деца - това е нашето семейство. Обичаме се!

Таткото работи в една фирма за опаковачни материали , аз й бях личен асистент до днес. Програмата приключи днес на 29. Сега на бюрото по труда докато излезне нова приграма. 24 часа сме заедно с нея вече в продължение на 11 години, ходим на училище - двете.

Тук в България за нашите дечица с увреждане всички уреди - колелета колички - са много скъпи

Чесно казано, ако не бяхте вие едва ли щяхме да й купим колело. Гледахме  ги -  на снимки и си викахме - как може така да се възползват от нас. А сега - много сме щастливи
Искам да благодарите на вашите дечица.
А Рали, за нея това е една рехабилитация, карането на колело ще й помогне много

Благодарим ви с цялото си сърце. Господ да ви пази живи и здрави"

Дарение - Ортопедично колело за Любчо

Тази година, благодарение на събраните средства от нашата благотворителна кампания "НИЕ ПРАВИМ ДОБРО", триколка дарихме на Люби,  едно много смело и невероятно малко момченце от Тетевен.

Ето и писмото от благодарните родители:

" Благодарение на нашите нови приятели от българското училище "Звънче"в Лондон и госпожа Филка Ананиева Люби ще може да кара това страхотно колело. С него ще може да тренира крачетата и ръчичките си. Този неочакван за нас Коледен подарък ще бъде от голяма полза за рехабилитацията на Любчо.Благодарим Ви от сърце добри хора и Ви желаем здраве и много,много усмивки! "

Дарение - Ортопедично колело за Тошко

toshko-600

Благодарим от сърце на Таня Петрова
и нейния съпруг Петър, мама и татко на Петър Каров от 3 клас I na Taня Карова от 1 клас които дариха с любов £300.00 за нашата пролетната благотворителна кампания.
Така, заедно със средствата от Базара ни за мартенички и паричките от продажбите на списанието ние успяхме да дарим средства за колелото на Тошко.

Тошко е едно сладко, малко момченце, много любопитно да узнае всичко за света около него.
Неговата мама Стефка не работи, за да може да се  грижи за него и да му помага във всекидневните нужди.
Колелото помогна на Тошко да се приобщи към средата на децата на неговтата възраст, да върти педалите в парка и да общува, това което най-много липсва на децата в неговото положение.
Разговаряхме по телефона с бащата на Тошко, който беше много развълнуван и ме помоли да предам огромната благодарност на семейството към всички вас, скъпи родители, учители и деца.

Дарение - Ортопедично колело за Николай

nikolai-600Скъпи хора,
Малкият Николай вече има своята триколка. 

Неговата мама се казва Яна, а  татко му - Георги.
Те са благодарни на всички нас за невероятния подарък на Ники.

Ники е много емоционален, още не може да говори, но всичко разбира. 

 

 

 

Дарение - Ортопедично колело за Даниел

ДАНИЕЛ

Ето и щастливият Дани, на когото успяхме да помогнем с малко повече от необходимата сума за неговото мечтано колело за неговата история вижте отдолу.

Този малък и невероятен мъж е от Бургас и е на 4 годинки. Дани е близнак и има сестричка-Анджела, с която са неразривно свързани още от появата си на този свят. Обичат се безкрайно! Дани е един малък-голям герой още от своето раждане. По чудо на съдбата той е жив и показва на всички с усмивката си колко е щастлив! Танците и песните обича, знае буквички да срича. Да разсмива всички ни умее и да пее, да се смее. Много е суетен и достатъчно кокетен. Тежка диагноза му е отредена и затова душата му е съкрушена. Как иска да бяга с всички палави момчета и да кара с тях колелета! Борбата му още дълго занапред ще продължи, но Дай Боже се сбъднат неговите детски мечти! Всеки ден макар и с трудности изпълнен е готов с усмивка на всички да покаже, че от едно слабо и страдащо детенце, ще стане едно силно и бягащо момченце! Нека Мили хора с Вас се обединим и мечтата ни да ходи Дани да си споделим!

Дани е с диагноза детска церебрална пареза-квадрипареза, роден в тежка асфикция, по лекарска несигурност и неувереност. В следствие на усукана пъпна връв и не навременно изваждане, остава без кислород и се задушава, изваждат го посинял със синини. Интубиран и по чудо на съдбата изплаква и показва на света, че ще живее.

„Заплатата ми цялата отива за рехабилитация, работя като начален учител давам максимума от себе си, за да развия куп неща в децата, но заплатите не ни стигат. Сега ходи на градина със сестра си, правя всичко възможно да знае че е нормално развиващо се детенце не искам да му липсва нищо, радва се на живота, на децата, на госпожите си, отрупва ги с комплименти..” , споделя майката на Дани, Ирина..

А малкият все пита: „ До кога ще ме водите с тая количка бебешка, искам да ходя, искам да ме запишеш на народни танци, като сестра ми...” „Мъжът ми се чуди от къде намирам думи да му отговарям без сълзи и после като ги приспя... и отивам в банята сама със себе си ... и се излива цялата река Дунав от мен...”, добавя Ирина.

Писмо от майка му Ирина - След като получи колелото

"Нашето колело беше при нас точно на бъдни вечер следобеда. Пристигна и веднага се качи Дани на него. Днес отново беше слънчево и Дани два часа се повози.
Весели коледни празници от нас- много здраве, усмивки, сбъднати мечти и щастие за всички ви"

Дарение - Ортопедично колело за Преслава

Preslava-600Тази година благодарение на  нашата благотворителна кампания  "Ние правим добро" всички с общи средства и желание събрахме много бързо, парите, необходими за колелото на Преси.

Преслава  навърши на 26 февруари 6 годинки.
Тя има много голям шанс да проходи бързо, като използва колелото, което благодарение на вас, скъпи хора, прекрасни деца, с големи сърца, беше  направено специално за нея.

Миналата година поехме огромна кампания в медиите за децата с редки болести в България.
Имахме публикации в Off News BG,  на страниците на ВМРО и в БГ Бен.

Майката на малката Преслва се казва Веселка Маркова и не работи - гледа Преси и я води всеки ден на рехабилитация, която струва на семейството по 20 лв. Бащата издържа семейството.

Преси  вече кара своето собствено колело и е много, много щастлива.

 

 Едно огромно благодаря от Преси и нейното семейство за щедростта ви и за страхотната подкрепа и любов, която дарихте на още едно дете!

Ето и Благодарственото писмо от родителите на Преслава:


До Филка Ананиева
Директор на Български училища „Звънче“
И до всички деца и родители – хора с големи сърца

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО
От Веселка и Пламен Маркови,
родители на Преслава Маркова

Уважаема госпожо Ананиева,
Скъпи хора,
Приемете нашата благодарност и признателност за
оказаната подкрепа, съпричастност и доброта!
С предоставения подарък триколка Вие направихте
щастливо още едно дете, защото му подарихте шанс да
усети свободата от движението, от придвижването със
собствени усилия! Вашият жест върна вярата ни, че на
света има още добри хора и ни мотивира да продължаваме
напред!

Бъдете здрави и Бог да Ви пази!
10.03.2014 година
С уважение:сем. Маркови


И тази година , страхотни мили хора, успяхме да да помогнем на още едно дете да се усмихне.

Дарение - Ортопедично колело за Деян

Deian-600

 БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО
от родителите на Деян - Цветелина и Емил -  за направеното от целия наш колектив дарение, с което  те  успяха да закупят специална триколка за Деян.

Деян е  с рядко заболяване и триколката му помага в момента  да се движи . Можете да си представите какво щастие е за това дете, приковано от рядката болест  и за неговите най-близки хора да го гледат отново усмихнат и спокоен.

В това прекрасно дело се включиха много от вас, Кети свърши най-голямата работа. И макар, че писмото е адресирано до мен - то, мили хора, е и до всички вас.

Надявам се да станете съпричастни към неговата радост и да се поздравите за огромната помощ, за надеждата и радостта, която дарихте.

И помнете - когато сме заедно - ние  сме силни, когато даваме добро - добро получаваме, когато помагаме и даряваме надежда - всичко се връща отново при нас.

Писмото и снимки на щастливият Деян можете да видите отдолу:

Дарение - Ортопедично колело за Данаил

Danail-600Благодарение на нашата кампания "Ние Правим Добро" Данаил от Пловдив получи своята терапевтична триколка.

Ето и благодарственото писмо от Данаил и неговата майка Елена:

Мила госпожо Ананиева,

Приемете сърдечните ми благодарности за радостта, която ни доставихте.

Адмирации за организацията и умението да мотивирате толкова много хора за съпричастност в тази благородна инициатива.

Не мога с думи да опиша щастието на моето дете, което получи дългоочаваният велосипед.

Бъдете здрава и нека добрината и човечността Ви достигне до повече сърца !

С дълбока благодарност: Елена Шопова - Майка и Данаил Благоев - син

 

В галерията отдолу можете да видите снимки на усмихнатият Данаил.