ДЕТСКИ НАРОДЕН ХОР

Какъв по-добър начин да запознаем децата с българските традиции и култура от това да им позволим да се потопят в тях изцяло?

През учебната 2020/21 Народен Хор „Магия“ ще покаже на децата не само красотата и вълшебството на българската народна песен, но и автентичните обичаи от миналото, които живеят и до днес в някои кътчета на България.
Репетициите ни ще се провеждат под формата на седянка, точно както нашите баби и прабаби са предавали народното творчество от уста на уста. Докато разучаваме нови песни от българския фолклор през есента, ще си оплетем шалче за зимата и ще си изтъчем маска или поставка за чаша чай. През пролетта и лятото ще се запознаем и с други занаяти и традиции.
В края на всеки учебен срок, децата ще изнасят представление, в което ще ви зарадват не само с ангелските си гласове, но и с театрални възстановки на някои от най-любимите ни обичаи или традиционни отбелязвания на важни празници от българския календар.
Репетициите ни се провеждат всяка събота от 15.00 часа в Trinity Church Sutton, SM1 1DZ. Местата са ограничени поради настоящите обстоятелства свързани с COVID-19. Таксата за учебен срок е £60 или £7 на репетиция, ако не смятате да посещавате всяка седмица. Първата репетиция е безплатна за всички! Заниманията са подходящи за децата над 4 години.
Първата репетиция ще се проведе на 26-ти септември от 15 часа в Trinity Church Sutton, SM1 1DZ. За нея не се изисква заплащане, но е задължително да заявите присъствие предварително, тъй като максималния брой деца, който можем да включим в една група предвид настоящите мерки за безопасност е 10.

Можете да запишете детето си като изпратите съобщение във Фейсбук страницата на Bulgarian Folklore Choir „Magiya“, на имейл Mariella.blago@gmail.com или на телефон 07572125161.

Comments are closed.