Българско Училище “Звънче” – ЗА НАС

В Българско училище „Звънче“   децата  се запознават с красотата и звучността на българския език, с класическите български произведения и с древната история на България в топла, уютна обстановка, с професионални, високо квалифицирани преподаватели.

В училището се предлага  обучение в напълно обзаведени, високотехнологични класни стаи, с персонален подход към всяко дете, следвайки най-новите тенденции в педагогиката и методиката. Уроците се обогатяват с познавателни игри и арт занимания.

Освен задължителните часове по български език, литература, история и география учениците от „Звънче“ се докосват до магията на българските фолклорни танци в извънкласните мероприятия с титулувани хореографи и специалисти по приложно изкуство.

Училището е в сътрудничество с българското национално радио, с българските медии на острова и в България, с които взаимно популяризираме българския език в чужбина.

Големите ученици сами правят предпечатната подготовка и подготвянето на материалите за списание „Училищен Звънец“, давайки воля на въображението и любознателността си.

Гордостта на екипа, родители и деца са редовно провежданите благотворителни кампании, в които се включват местни български бизнеси и обикновени хора, което популяризира съпричастността и добротата.

Директорът на Българско училище „Звънче“, г-жа  Филка Ананиева  е избрана в управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина и е носител на престижната награда на Министерството на образованието „Неофит Рилски“ за особени заслуги в просветната и културната дейност  за България.

Училището е вписано в списъка на българските училища в чужбина по ПМС334.

Българско училище "Звънче" е единственото лицензирано училище в южните райони на Лондон, което е сертифицирано да издава дипломи за завършен клас на обучение, признати от Министерството на Образованието и Науката в България. Това дава право на малчуганите, завършили съответния клас при нас, да се запишат в България без приемен изпит.

Децата от училището взимат участия във фолклорни фестивали, в прожекции на филми и в посещения в музеи.

Докато децата учат, родителите имат възможност танцуват в клуба по народни танци или да учат и усъвършенстват английски език.

Българско училище „Звънче” се създава през 2008 година по желание и настояване на родители, които живеят в град Камбърли,  графство Съри, Великобритания.

Сформира  се сдружение с идеална цел, чиято задача е насърчаване обучението на децата по български език и литература.

Благодарение на ентусиазма, неизчерпаемата енергия и воля за работа на директор, учители, родители и деца, училището става за кратко време притегателно място, средище, където учениците идват с желание и се учат с любов.

Тук всички са добри приятели, децата се учат на честност, почтеност, чистота в отношенията, търпимост към различията, уважение към талантите!

Главната задача на екипа е да накара децата да повярвaт в себе си, да добият самочувствие, да се радват и забавляват, докато учат.

Целта е чрез  прилагане на най-съвременните методи на възпитание, използвайки позитивното мислене, да се изкара на повърхността и да се развие най-доброто у всяко дете.

В училището децата не само се учат на българско четмо и писмо, история, литература, география, но се развиват в тях качествата: лидерство и работа в екип, така необходими на всеки човек за да успее в живота.

Децата идват с желание - те знаят - тук ги очаква любов, среда изпълнена с хармония, място където могат да изразят себе си и да развият заложбите си.

Училището е едно голямо, прекрасно семейство. Място, където е важна грижата един за друг, помощта и развитието, като върви напред в екип.
Екипът е огнен, енергичен, неимоверно трудолюбив, със страхотен хъс за работа, нестандартни идеи, любов и разбиране към децата. Страстта му е да помага и да преподава, да се раздава с цялата си душа. Учителите са с чувство за хумор, организирани и дисциплинирани , имат огромно влияние над всички, които ги познават. Педагози по душа, учители по сърце, всички те се включват се с голяма енергия и желание в този интересен проект и навсякъде личат следите от тяхната работа. Те съчетават в себе си всички възрожденски добродетели, които са описани в българските книги, добродетели на майката и жената, добродетели на просветителя.

"Всяка мечта може да се превърне в сбъдната приказка, просто е добре да се научим да бъдем отговорни за мислите си и думите си, да повярваме в мечтите си и да знаем, че когато искаме нещо много силно и с любов, то винаги идва при нас."

Comments are closed.