Мария Маринашка е учител по балет и модерни танци. Завършила балетна хореография и режисура в музикалната академия АМТИИ  гр.Пловдив. Мария се  занимава с балет и модерни танци от 4 годишна възраст. В началото започва с характерни танци с множество концертни участия, след това продължава обучението си в танцова школа „Парисов“ под вещото ръководство на изявената балетна педагожка и международен танцов съдия Кремена Маринашка. Над 10 години изучава класически и модерен балет, характерни танци, танцово шоу и хип-хоп. В периода на обучението си участва в редица спектакли, конкурси, фестивали и семинари в София, Гърция, Италия, Испания и Франция.

Мария е отличена с множество награди от национални и международни конкурси и състезания в категория модерен танц и танцово шоу, отличия за артистично присъствие от фестивали и признание за цялостен принос. Участва и в създаването на различни проекти и концерти.

Мария е преподавала 6 години класически и модерен балет в България на деца от предучилищна възраст и ученици, както и Zumba и FitDance за възрастни.

Много от учениците й са отличени в алманаха на „Най-успелите деца на България“ на Фондация- Димитър Бербатов и са печелили квота за участие в Молдова.

А от 2018 г. е ръководител и хореограф на балетна школа Mimi Dance Mix в Сътън.

Работи с прекрасните деца на доказалото се българско училище “Звънче”, вземайки участие в техни концерти и тържества.

Младата и енергична преподавателка и днес пътува, за да посещава танцови семинари и да предаде новостите на нейните ученици и да търси нови непокорени сцени.

Танцът за нея е магия, с която заразява и окрилява децата!

Класен ръководител на предучилищна група