Родена съм в сърцето на Източните Родопи Кърджали. Там и завърших гимназиалното си образование в ГПЧЕ „Христо Ботев” с профил немски и английски. И там се зароди любовта ми към българската литература, благодарение на преподавателката ми по БЕЛ Таня Аргирова.

През 2003 г. завърших Българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” със степен бакалавър. По време на обучението си в университета имах честта да бъда в групите на доц. Пеньо Пенев, проф. Иван Сарандев, проф. Куцаров, доц. Иван Чобанов, доц. Клео Протохристова и т.н. Същата година придобих и сертификат за професионална квалификация „Журналистика” към ПУ.

През 2004 г. завърших магистратура „Медиазнание” към ПУ. Същата година започнах и работа в кърджалийския вестник „Нов живот” като репортер. А през 2006 г. се преместих да живея в Пловдив, където за година работих като репортер към в. „Строителство имоти”.

През 2007 г. се преместих да живея в Англия. През всичките тези години посветих времето си да подобря познанията си по английски, като придобих ESOL Levels 1 and 2 и First British Certificate.

През 2017 г. завърших Право със степен бакалавър към Open University.

Както казват старите хора, никой не може да избяга от съдбата си. А именно и съдбата ме доведе до българско училище „Звънче”. За мен България не е само територия, обособена от политически граници, България е в нас и ние сме България. А училище „Звънче” олицетворява огнището в българския дом на емиграните в Лондон. И то носи искрата на българщината и българското, разпалва я сред новите поколения. А нашите деца са изумителни с интелигентността си, с упоритостта си, с искреността си. Те ми връщат вярата и надеждата в бъдещето. И за мен е чест да бъда част от този екип от съвременни будители и проводници на бългасркия език, традиции и култура!

 

Класен ръководител на 8-12 клас