Казвам се Христина Димитрова Чомберова, родена съм в смесено семейство, майка ми е рускиня, а баща ми е българин. Родена съм в Москва и съм живяла там до 7 годишна възраст, след което се местим в България. И до днес не мога да кажа от къде съм Аз- когато съм в България нещо ме дърпа към Русия и обратното, когото съм в Русия- ме дърпа към България.
Може би затова и продължих да уча и двата езика. Завършила съм СУ с изучаване на чужди езици " Св. Климент Охридски"  с руски и български език, а след това завърших бакалавър- " педагогика на образуванието по български и руски език"  в Югозападен университет "Неофит Рилски" гр. Благоевград.
Имам изкаран стаж по руски език в СУ с изучаване на чужди езици " Св. Климент Охридски" гр. Благоевград.
Стаж по български език във Второ основно училище " Димитър Благоев" гр. Благоевград.
Работила съм като преподавател по руски език 3 месеца в СУ " Св. Св. Кирил и Методий" гр. Симитли.
Ако не Аз, то кой по добре може да разбере децата от Българско училище ЗВЪНЧЕ? Аз като тях, трябваше да науча две азбуки едновременно и да превключвам без да се замислям от един език на друг ( два майчини езика). В момента и моите деца трябва да се научат да мислят, пишат и четът на два езика и благодарение на Вашия екип мисля, че ще успеят. За мен ще бъде чест ако ми позволите да участвам в този магичен процес, защото по този начин се пазят българските корени, традиции и ценности.