Коледни празници в училище “Звънче”

Коледа e, време e за добрина, любов и щедрост

В Българското училище „Звънче“  подготовката за посрещането на Коледа започна още през лятото, когато нашите малки ученици започнаха да събират материали за тяхното списание „Ученически звънец“ . Новогодишният брой, на списанието излезна точно преди двете коледни тържества  и спомогна за събиране на средства за нашата благотворителна кампания „Ние правим добро“, станала традиция, още със старта на нашето училище.

В тържествата на двете ни училища с включиха с много любов всички: ученици, учители, родители, приятели, както и местни български бизнеси, които дариха средства за нашата традиционна кампания и направиха прекрасни дарения за нашата томбола.

Децата направиха тържествата ни прекрасни, техните изпълнения в духа на българската традиция ни върнаха в прекрасна България и ни дариха невероятни моменти които ни припомниха бялото, безметежно детство. Напомниха ни колко е важно да бъдем добри, да помагаме и това да ни прави щастливи, колко е добре да бъдем със семействата си и с тези които обичаме по време на коледното вълшебство.

Нашите малчугани бяха щастливи и благодарни на Маргарита Недкова, ръководител на ансамбъл „Гоце Делчев“, която направи прекрасните носии, в които бяха облечени на тървествата ни.

Благодарение на общите усилия, добрината, щедростта и любовта, със средствата, които събрахме успяхме да дарим ортопедични триколки за две дечица от България и да направим тях и техните семейства щастливи  за Коледа.

Важното е да знаем, че чудесата наистина се случват и то не само на Коледа.

Comments are closed.