Нашите талантливи деца

Скъпи деца и родители, искам заедно да благодарим на нашите талантливи деца от Сатън, за това че за много кратко време успяха да се приготвят и да ни представят достойно на "Празника на буквите", състоял се в посолството на Република България в Лондон.

Първоначално идеята беше да присъстват най-големите деца от Сърбитън и Сатън със сценка и с песен.

За съжаление организаторите на това мероприятие, а именно ръководството на училище "Боянъ Мага",направиха невъзможно участието на всичките ни деца.

Ние, както и колегите от другите училища, до края не бяхме информирани от колко часа ще бъде тържеството до колко то ще продължи, ще го има ли въобще  и какво ще се случва .

В резултат на това много деца са висяли, буквално, пред посолството още от 13:30 заедно с родителите си, без да има кой да им отвори или да ги напътства, докато започне тържествената част  в  15:00 часа.

За радост на децата и на техните родители г-жа Снежина Мчечева е успяла да направи необходимото, за да бъде поне нагласена залата преди старта на тържеството.

Благодарение на озвучителната техника, донесена от училище "Букваран"  и на  един добър баща, е станало възможно всички училища, включително и нашето школо, да пуснат записите си, за да могат децата да изпълнят програмата си.

Децата, участвали в програмата, се зарадваха на  торбички с лакомства, комплименти към  Милена Везенкова, директор на училищата "Розова долина" в Тотнам и "Васил Левски" в Баркинг.

А всяко училище, което е член  АБУЧ, получи от Асоциацията  луксозно издание с диск  "Вълшебната Флейта" на Моцарт, които г-жа Мечева лично беше донесла от България.

Благодарим ви от сърце Вики Крумова, Йоанна Балабанова, Маги Михайлова, Даниела Илиева, ученички от 3 клас на училището в Сатън. Браво деца - с вашите изпълнения вие докоснахте всички - и родители, и учители, и деца.

Специални поздравления за Александра Димитрова - нашата талантлива ученичка от 3 клас в Сатън. Тя развълнува  с прекрасния си глас с изпълнението си на песента "Пътнико свиден".

Comments are closed.