Финансиран проект по програма “Роден език и култура зад граница”

Скъпи родители,

Най-напред, нека да се  поздравим за добрата ни съвместна работа през изминалата учебна година и оценката на проекта „Роден език и култура”, който ще позволи тази година децата, които пожелаха да учат български език, българска литература, история и география, както и да се включат във формите - български фолклор (народни танци и песни) и ръчен труд и занаяти - да се обучават спокойно, без да се налага вие родители да плащате много за това. 

Искам да споделя с всички вас писмото на Галина Иванова, учителка в начален курс  на училището ни в Сърбитън. Тя направи възможно да бъдем одобрени по този проект, като изнесе най-голямата тежест по написването му.

Благодарим ти мила и прекрасна Галя, ти положи неимоверен труд, който се увенча с успех. Без теб нямаше да се справим.


Скъпи родители, настойници, учители, настоятели,

ФАКТ е, че сега, нашето училище има финансиран проект по програма "Роден език и култура зад граница".

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Това, обаче, мили колеги и родители означава, че финансовата помощ се отпуска за някой неща, които ние сме преценили за особено важни:

1. Квалификация и мотивация на учителите - правя отклонение, ( Ние- учителите, работим с особено желание, с хъс, професионализъм и патриотизъм, но с цел да не ощетим вашите деца откъм материали, учебници и пособия, през изминалата година нашето възнаграждение  бе символично, за мен лично - след заплащане на пътя - цели 30р за 4-те ми часа ангажимент в събота), сега дори то ще се поеме от програмата;

2. Учебниците и учебните тетрадки;

3. Тематични табла, които нашата работа е показала, че са особено необходими на децата за усвояване на преподаваната материя и създаване на необходимата атмосфера;

4. минимални възнаграждения за кръжочните форми - за Сътън и Сърбитън - общо 2 клубни форми - Ръчен труд и занаяти и Български народни танци и фолклор;

5. За закупуване на не много, но много интересни и красиви книжки с български приказки, които да допълнят нащата скромна библитотека;

6. Ушиването на народни носии, с които децата да представят с гордост наученото пред вас на училищни празници, пред българската  общност по наши национални поводи и на различни форуми.

Мили родители,
искам да кажа, че това финансиране е само ПОМОЩ за нашата работа, то НЕ покрива всички разходи, които се правят в хода на УЧЕБНИЯ И ВЪЗПИТАТЕЛЕН процес. Вие знаете, че за провеждане на пълноценни занитяния се заплащат много разходи, например наем на помещенията, в които ние се учим, насърчителни награди за усилията на децата ни и т.н.

Така, че бъдете готови да съфинансирате нашето общо начинание. Защото, 2014 година, живот и здраве, ние ще отговорим и на изискванията за финансиране по Постановлението, което вече ще ни даде възможност да направим обучението на децата ни още по-интересно и ще ни позволи да не вдигаме таксите.

Ние ви гарантираме, мили наши родители, че ние - екипът на Училището, ще правим всичко възможно, децата да се чувстват максимално българчета в малкото часове, в които сме заедно, да се научат на много неща, имаме утвърдената програма на министерството, по която ще работим, така че децата да са достатъчно грамотни на нашия език, а и да научават много неща за България, за нашата родина. Най-хубавото нещо е, че няма да губят връзката, ще се гордеч1т с корените си, а ще имат и избор след време - къде да се установят да живеят.

ТОВА Е НАША МИСИЯ!

Ние сме БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ  "Звънче". 

                                                                                                                 С обич и уважение към всички вас Галя

Comments are closed.